Kullanılmayan metrobüsler için hâlâ harcama yapılıyor

İddialara nazaran yokuş çıkmakta ve hızlanmakta zorluk çeken, süspansiyon sisteminde mesele olan ve yol tutuşunda bekleneni veremeyen Phileas’lar artık kullanılmıyor


Bora ERDİN


Hollanda’dan alınan fakat çıkardığı problemler sebebiyle iki yılda hurdaya ayrılan Phileas marka metrobüsler kullanımdan çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafınca alınan toplam 50 tane otobüsün 35 adedi ikinci senesinde (2008) seferden kaldırıldı. Son kalanlardan biri ise 24 Mart günü, Şirinevler’de duraktan yolcu aldıktan sonrasında Avcılar yönüne ilerlerken saatlerce yanıp kullanılamaz hale erişince garaja park edildi. Fakat İBB, kullanılmayan Phileas marka otobüsler için ihale açmaya devam etti. 


METROBÜSLERİN GARANTİSİ SÜRÜYOR


İhale ile parça alınan sadece kullanılmayan metrobüslerin garantisinin halen devam ettiğini ifade eden İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ise meclise sual önergesi verdi. Sağlam’ın önergesinde, “Phlieas marka araçlar servise verilmediği halde bu araçlar için ihale yapılarak yedek parça ve araç-gereç alındığı bilinmektedir. Bu durum ciddi israfa yol açmaktadır” ifadesi yer aldı. Sağlam, “Phlieas marka araçlara seneler itibarıyla (2009-2015 yılları aralığında) alınan yedek parça ile satın alınan hizmet tutarları ayrı ayrı ne kadar?” diye sordu.


YOKUŞ ÇIKMAKTA ZORLANIYORDU


Hollanda’dan ithal edilen 50 tane Phileas marka otobüsün teslim alınan 35 adedi ikinci senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca seferden kaldırıldı. İddialara gore yokuş çıkmakta ve hızlanmakta zorluk çeken, süspansiyon sisteminde mesele olan ve yol tutuşunda bekleneni veremeyen Phileas’lar hatlardaki yerini, kendisinden daha ucuza satın alınan Mercedes marka otobüslere bıraktı.


TANESİ 1.3 MİLYON EURO’YA ALINMIŞTI


İlk partisi 2007 Eylül ayında alınıp İETT’ye teslim edilen otobüslerin sağlam olanları, mart ayına kadar kullanılıyordu. Tanesi 1.3 milyon Euro’ya gelen metrobüsler vasıta yetmediği dönemlerde ara sıra sahneye çıkıyordu. Son olarak 24 Mart günü Şirinevler’de duraktan yolcu aldıktan sonrasında Avcılar yönüne ilerleyen metrobüs saatlerce yanıp kullanılamaz hale gelmişti.


Haber Kaynağı: Sözcü



Kullanılmayan metrobüsler için hâlâ harcama yapılıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder