2016′da para bulmak zor olacak!

İki seçim, terör vakaları ve Rusya krizi ile zor bir yılı geride bırakan iş dünyası, 2016 yılına yönelik davranışlarında ölçülü davranıyor. İzmir Tecim Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, işadamlarına 2016 senesinde ihtiyatlı olmaları tavsiyesinde bulunmuş oldu. Gelecek yıl para bulmanın zor ve pahalı olacağını belirten Demirtaş, aşırı risk almamalarını önerdi.


Oda üyelerine, 2016 yılına yönelik beklenti ve önerilerini aktaran Demirtaş, 2015 yılını bekleyerek geçirdiklerini belirterek, yeni yıla yönelik yapısal reformların yapılması çağrısında bulunmuş oldu: “İç tasarrufumuz aslına bakarsan kafi değil. Bu şekilde olunca faizler de düşmüyor. Bundan dolayı 2016’da para bulmak zor ve pahalı olacak. İşadamlarımız, ihtiyatlı olsun. Satış sıkıntıları için alternatif pazarlara gidin. İhracat yaparken dikkat edin, satılan malın parasının alınamaması tehlikesi olabilir.”


Geçen yıl da ihtiyat, önlem, temkin ve dikkatli olma önerilerinde bulunduğunu hatırlatan Ekrem Demirtaş, “Umutsuz olmayın. Döviz kurlarına dikkat edin. Dövizle alacak yoksa dövizle borçlanmayın, daha fazlaca öz sermayeyle iş yapın. Tahsilatından güvenilir bulunmadığınız müşterilere mal ve hizmet satmayın. Tek bankayla çabalamayın, birkaç bankadan kredi oranı teklifi alın. Faktoring firmalarını değerlendirin. Firmanızda kalite arttırıcı önlemler alın. İç piyasayı, hattâ dünya piyasalarını yakından izleyin. İnterneti pazarlamada kullanın. Yeni mezun da olsa bir genci işe alın önerilerinde bulunmuştum” diye konuştu.


‘DİKKATLİ OLUN, AŞIRI RİSK ALMAYIN’


2016 yılına yönelik görüş ve öngörülerini dile getiren İZTO Başkanı Demirtaş, şunları kaydetti: “Dikkatli olun ve aşırı risk almayın. Nakitte kalınca, en yüksek faiz oranı veren bankaya 30 gün vadeli yatırın. Dövizle geliriniz yoksa dövizle borçlanmayın. Döviz kurunda yaşanmış olan dalgalanmalara ve piyasada ortaya çıkan risklere karşı vadeli işlem piyasalarına yönelin. E-dönüşüm kapsamında hayata geçecek yenilikleri yakından takip edin. Eğer yoksa internet sayfası ve e-postanız olsun. İnternetten faydalanın. Firmanıza üniversite mezunu, lisan bilen bir genç alarak dünyayı izleyin.” (CİHAN)


Haber Kaynağı: Sözcü



2016′da para bulmak zor olacak!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder