İBB`den kar alarmı

İSTANBUL, (DHA) METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi`nin hava tahmin verilerine gore İstanbul`un çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın tesiri altına gireceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) alınan önlemleri deklare etti.


Meydana getirilen açıklamada, İstanbul`da hava sıcaklıklarının salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre gireceğinin tahmin edilmiş olduğu kaydedildi.


`TÜM BİRİMLER ALARM DURUMUNA GEÇİYOR`


Açıklamada, `İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015-2016 kış sezonunu sorunsuz geçirmek ve kent yaşamının düzgüsel seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı` denildi.


Yazılı izahat şu şekilde devam etti: `İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçiyor. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sıhhat Ve Toplumsal Hizmetler, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Baytar Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Kent Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Güvenlik Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, görevli müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına vazife meydana getirecek`


`26 ACİL GİRİŞ-ÇIKIŞ NOKTASI OLUŞTURULDU`


`İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla savaşım emekleri kapsamında bin 114 vasıta ve iş makinesi, 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vazife meydana getirecek. Toplam 360 tane müdahale güzergahı belirlendi. Tüm araçlar, vasıta takip sistemi ile anlık olarak AKOM`da takip edilecek. Ana ulaşım yollarının eleştiri yerlerinde 26 acil giriş-çıkış noktası oluşturuldu, gereksinim durumunda acil geçiş için kullanılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için vazife meydana getirecek. Toplam 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 vasıta ile devamlı ulaşılmaya açık tutulacak`


`KİMSESİZ VATANDAŞLAR İÇİN TOPLAMA MERKEZLERİ PLANLANDI`


`BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları evvelinde tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.


Kış şartlarıyla savaşım kapsamında depolarda 240 bin 605 ton tuz ve bin 290 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafınca ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak.


Eleştiri kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici olası yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe Belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve vazife meydana getirecek takımlar hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kalmış olduğu durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafınca desteklenecek. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambülânslar ile toplanarak sıhhat kontrollerinden geçirilerek konuk edilecekler. İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları Büyükşehir Belediyesi`nin misafirhanelerine getirecekler`


DHA-Genel – Türkiye-İstanbul Merkez – DHA

2015-12-28 14:17:40


Haber Kaynağı: Sözcü



İBB`den kar alarmı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder