Aylan bebeğin ailesi yeni vatanında

Cansız bedeni Bodrum açıklarında sahile vurduktan sonrasında, Suriyeli sığınmacı krizinin simgesi haline gelen Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kürdi’nin ailesi sonunda Kanada’ya ulaştı.


Kanada Televizyonu CTV’nin haberine gore, şişme botla Türkiye’den Yunanistan’a gitmek isterken yaşadıkları kazada, anası ve kardeşi ile beraber yaşamını kaybeden Aylan bebeğin Amcası ve halasıyla beş kuzeni dün Kanada’nın Vancouver kentine ulaştı. Aileyi bundan sonrasında yaşayacağı Vancouver’da, Aylan bebeğin Kanada’da yaşayan halası Tima Kürdi karşıladı. Aylan bebeğin ailesi daha ilkin de Kanada’ya sığınma başvurusu yapmış sadece müracaat geri çevrilmişti. Aylan Kurdi’nin ölümünün sığınmacı krizinin simgesi haline gelmesinden sonrasında Kanada hükümeti Kurdi’nin ailesinin tekrardan müracaat yapmasını istemişti. Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ise yaşanmış olan trajediden sonrasında Suriye’ye geri dönmüştü.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Aylan bebeğin ailesi yeni vatanında
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder