Afganistan’da intihar saldırısı: 1 ölü, 13 yaralı

Afganistan başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Internasyonal Havaalanı civarlarında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında bir sivil yaşamını kaybederken, 13 şahıs de yaralandı.


Kabil Güvenlik Müdürü Abdul Rahman Rahimi vaka yerinde basına yapmış olduğu açıklamada, havaalanı yakınındaki Havaşinasi bölgesinde sabah mahalli saatle 08.00 sularında bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini beyan etti.


Hücum meydana getirilen çevredeki aralarında evlatların da bulunmuş olduğu sivillerden birinin öldüğü, 13′ünün de yaralandığı açıklandı. Rahimi saldırının sivillere yönelik düzenlendiğini aktardı.


Saldırının meydana geldiği bölgede imamlık icra eden Mevlevi Abdulrab basına yapmış olduğu açıklamada, bulunmuş olduğu camide ortalama 350 kız ve adam öğrencinin Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığını belirtti. Aniden büyük bir patlama bulunduğunu ve caminin pencerelerinin kırıldığını özetleyen imam Abdulrab, saldırıda ortalama 50 öğrencinin yaralandığını söylemiş oldu. Abdulrab, yaralıları ailelerine teslim ettiğini beyan etti.


İntihar saldırılarının İslam’da yerinin olmadığına dikkat çeken Abdulrab, bu girişimde bulunanların da imanlarının zayıf bulunduğunu kaydetti. Resmi olarak ise 13 sivilin yaralandığı duyuruldu.


SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ


Öte taraftan, saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit, bomba yüklü araçla NATO konvoyunu hedef aldıklarını ve vakada fazlaca sayıda askerin öldürüldüğünü iddia etti. Afganistan’daki NATO güçlerinden ise şimdiye kadar saldırıyla ilgili herhangi bir izahat yapılmadı.


CİHAN


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Afganistan’da intihar saldırısı: 1 ölü, 13 yaralı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder