Yılbaşında kar yağışı olacak mı meteroloji açıkladı

Yılbaşında kar yağacak mı? Meteroloji uzmanları, geçen hafta yaptıkları izahat ile Türkiye’nin bu hafta ortasından itibaren yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisine gireceğini söylemişti. Türkiye yeni yıla kar yağışı ile girecek. 30 Aralık Çarşamba günü başlamış olacak olan kar yağışı, 2 Ocak 2016 Cumartesi sabahına kadar devam edecek. Güneşli günler, yerini ani düşen hava sıcaklıkları ile beraber kar yağışına bırakacak.


Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafınca meydana getirilen açıklamaya gore Türkiye, yeni yıla soğuk hava tesiri ile beraber yoğun kar yağışı altında girecek. Yılbaşında kar yağacak mı diye merak edenler için meteroloji uzmanları, güneşli ve sıcak havanın yerini düşen ani ısı düşüşleri ile beraber kar yağışının alacağını deklare etti. İstanbul’da 30 Aralık 2015 Çarşamba günü başlamış olacak olan kar yağışı, 2 Ocak 2016 Cumartesi gününe kadar devam edecek. İşte Meteroloji Genel Müdürdüğü’nden meydana getirilen son değerlendirmeler…


YILBAŞINDA KAR YAĞIŞI OLACAK MI?


Türkiye’nin 29 Aralık Salı günü akşam saatlerinden sonrasında Karadeniz üstünden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi umut ediliyor.


Tahminler şu şekilde: “29 Aralık Salı; Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının yağmurlu, akşam saatlerinden sonrasında Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


30 Aralık Çarşamba; Ülkenin şimal iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında güçlü ve yer yer yoğun olacağı öngörülüyor.


31 Aralık Perşembe; Şimal iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.


01 Ocak 2016 Cuma; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun cenup ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak suretiyle Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun şimal ve doğusunda güçlü ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı umut ediliyor.


02 Ocak 2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonrasında yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.”


İSTANBUL’DA ÇARŞAMBA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI


İstanbul’da 30 Aralık Çarşamba günü öğle saatlerinden sonrasında beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek. Kar yağışıyla beraber rüzgarın şimal yönlerden güçlü ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi vakası umut ediliyor.


Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde hissedilir derecede (8-15 aşama) azalacağı tahmin ediliyor. Ülke beklenen kar yağışları ve soğuk hava sebebiyle başta ulaşımda aksamlar olmak suretiyle buzlanma, don ve sıhhat sorunları benzer biçimde olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması istendi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Yılbaşında kar yağışı olacak mı meteroloji açıkladı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder