Putin’in sözleri kitap oldu

Guardian gazetesinde yer edinen bir habere gore, “Dünyayı değiştiren sözler” adlı kitabı basan Kremlin yanlısı gençlik grubundan, “Bir yıl ilkin Putin’in eski konuşmalarını okurken öngörülerinin tamamen gerçekleştiğini fark ettik. Bunun üstüne tüm konuşmalarını incelemeye karar verdik. Ve gördük ki, daha ilkin söylediği şeyler ya oluyor ya da olmak suretiyle” diyor.


Gençlik grubundan Volodin iismli şahıs bastırdıkları kitapla ilgili olarak, “Tüm bu konuşmaları okuyunca, söylem ve düşüncelerinin açık bir sistemi bulunduğunu görüyorsunuz. Birçok şahıs onun ne yapacağı kestirilemeyen ve tutarsız biri bulunduğunu söylüyor. Oysa tamamen saydam, açık ve mantıklı.” ifadelerini kullanıyor.


‘PUTİN RUSLARIN BABASI’


Kitapta 19 yazı ve konuşma içeriyor. Putin’in 2003′teki bir konuşmasıyla süregelen kitap, Rus liderin bu yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmayla bitiyor. Kitabın harcamalarını kimin üstlendiğini açıklanmazken, haberde, grubun Kremlin’e yakın bulunduğunun bilinmiş olduğu belirtiliyor. Grubun web sitesinde Vladimir Putin “Rusların babası” olarak niteleniyor: “Babayla birlikteyiz. Onunla aynı fikirdeyiz. Babanın gücüyle savaşmayız. O gücü paylaşır, kullanmayı öğrenir ve babayla beraber enerjisini günümüze ve geceleğe yönlendiririz.”


Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, kitabından dün haberi bulunduğunu söylemiş oldu. Kitabın kapağında Putin’in “Vuruldukça daha da güçleniyoruz”, “Rusya benim hayatım” ve “Kefir içerim” benzer biçimde sözleri içeriyor.


Guardian, kitabın Ocak sonunda satışa sunulacağını aktardığı haberinde ekonomik durumun kötüleşmesine karşın Putin’e desteğin tüm zamanların en yüksek seviyesinde seyrettiğini ve yeni bir kişilik kültünün ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor. Haberde, “Tüm ülkede, havaalanlarında Putin’in fotoğrafının yer almış olduğu tişörtler, kupalar, buzdolabı mıknatısları, hatta Putin’den esinlenilen bir parfüm bile satılıyor. Kokuyu çıkaran şirket, parfümü ‘yumuşak fakat hem de fazlaca sert’ diye tanımlıyor.” ifadeleri geçiyor.


BBC


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Putin’in sözleri kitap oldu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder