GİB E Tebligat Uygulaması Ve GİB Borç Sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca oluşturulan uygulamalarda mükelleflerin yapacağı işlemlerin web aracılığı ile yapılması sağlanarak hem süratli hem de güvenli bir halde mevzuata uygun olarak işlemler halledilmektedir. GİB blog sayfasındaki GİB e satmaca yazısındaki benzer biçimde kişiler GİB tarafınca oluşturulan e tebligat benzer biçimde uygulamalardan yararlanarak işlerini oldukça daha kolay bir halde halledebilir. GİB e tebligat uygulama sayfasına giriş icra eden kişiler aşağıdaki benzer biçimde bir ekrana erişim sağlar.


Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi Sitesine Giriş İçin Tıklayınız


Sayfaya giriş yapanların işlemlerine devam edebilmesi için solda yer edinen menüden yararlanması gerekir. Hem gerçek hem de tüzel kişiler ayrı giriş bölümleri oluşturulduğundan dolayı kişilerin durumuna nazaran menü üstünden işlem yapması gerekir. Sol tarafta yer edinen menü ise şöyledir;


GİB e tebligat uygulaması da güvenli bir halde kişilerin işlem yapmasını sağlar. Sizler de sunulan hizmetten belirtilen adımları takip ederek yararlanabilirsiniz. Giriş bölümlerine tıkladıktan sonrasında kişilerin giriş yapabilmesi adına hususi bir biçim açılarak, giriş detayları istenir. İlgili biçim ise şöyledir;


Formun kişiler tarafınca doğru bir halde doldurulmasının peşinden sistem tarafınca kişilerin e tebligat üstünden işlem yapabilmesi adına kullanılan hususi yönetim paneli açılır. Panelin kullanılması ile beraber kişiler lüzumlu işlemlerini yaparak online olarak işlemlerini tamamlayabilir. Bu seçenekte bilhassa kuruma gitmeye gerek kalmadığı benzer biçimde tebliğlerin posta süresine gerek kalmadan iletilebilmesi işlemlerin fazlaca daha kolay bir halde yapılmasını sağlar. Bu açıdan da GİB e tebligat uygulamasına ilgi oldukça fazladır.


GİB Borç Sorgulama


Gib.gen.tr sitesinde yer edinen GİB borç sorgulama yazısında da belirtildiği benzer biçimde kişilerin online işlemlerinde GİB servislerini kullanımı güvenlidir. GİB borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme için kişilerin ilk olarak hizmetlere ilişik borç dökümünü çıkartması gerekmektedir. Bunun için de sitede yer edinen hizmetlerin seçilmesinin peşinden açılacak sorgulama formlarının doldurulması, formun doldurulması sonrasında ise açılacak ekranda borçları görüntülemesi gerekir. Böylece güncel borç dökümü alınmış olacaktır. Borç dökümü alındıktan sonrasında ise GİB borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme adımlarına geçiş yapılabilir. Tüm borçların ödenmesi mümkün olduğu benzer biçimde yalnız bazı borçların ödenmesi de mümkündür. Bu açıdan kişiler borç ödeme işlemlerinde maddi duruma gore kolay bir halde tercih yapabilecektir.


GİB borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme için ödenmesi istenen borçların seçilmesi sonrasında ekranda yer edinen ödeme adımlarının takip edilmesi kafi olacaktır. Böylece açılacak yeni ekranda kredi kartı bilgilerinin girilmesi sonrasında karttan borçlar öğrenim edilecek ve kişiler GİB borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme imkanı yardımıyla kısa süre içinde borçlarını ödeyecektir. Yapılacak ödemelerde ek bir ücret alınmadığı benzer biçimde kişilerin istediği vakit online olarak borç ödemelerini yapması mümkündür. Bu bakımdan GİB kredi kartı ile borç ödeme işlemlerinin iyi mi yapıldığının öğrenilmesi, kişilerin gereksinim halinde kolay bir halde GİB borç sorgulama ve kredi kartı ile borç ödeme yapmasını elde edecektir. GİB kredi kartı ile borç ödeme kurumlara giderek beklemeye gerek bırakmadığı benzer biçimde güncel borç durumuna da ulaşılmasını sağlamaktadır.


Haber Kaynağı: Sözcü



GİB E Tebligat Uygulaması Ve GİB Borç Sorgulama
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder