3 Aylık Emekli Maaşı Kimler Alabilir?

SGK’dan emekliye ayrılan kişiler, sigorta statülerine nazaran değişik uygulamalara nazaran emekli olur. Kişiler için emeklilik kadar emekli maaşının durumu da merak edilir. Emekli maaşı mevzusunda informasyon almak isteyen kişiler Sorgulama blog sitesindeki emekli maaşı hesaplama yazısında belirtildiği benzer biçimde ne kadar emekli maşı alırım uygulamasını kullanabilir.


SGK Resmi Sitesinden Emekli Maaşı Sorgulama için Tıklayınız


İlgili uygulamanın ana sayfası ise şöyledir;


Resimdeki formun doldurulması sonrasında kişiler kolay bir halde emekli maaşının ne kadar bulunduğunu öğrenebilir. Hesaplama meydana getirecek kişilerin aylık hesap için belirtilen sorgulama formunu kullanımı yeterlidir. Uygulama ücretiz olarak sunulduğundan dolayı hepimiz, sayfa üstünden sorgulama yaparak informasyon alabilir.


Emekli maaşının öğrenen ve emekliye ayrılan kişiler emekli maaşı almaya başlarken, işyar olarak çalışan kişilere maaşları 3 ayda bir verilir. 3 aylık olarak adlandırılan maaşlarda kişiler önceki yıllarda her ne kadar maaşlarda bir değişim yapamasa da artık 3 aylık olarak alınan maaşların aylığa çevrilmesi mümkündür. Bu bakımdan emekli maaşı alan 4C’ler, emekli maaşı için belirtilen adımları takip ederek işlemlerini yapabilir.


Emekli maaşı alan ve emeklilik durumunu izlemek isteyenler e devlet üstünden mevzuyla ilgili informasyon alabilir. E devlet aracılığı ile hizmetlerini sunan SGK, bu açıdan kolay bir halde bilgiye erişimi sağlar. Üstelik e devlet aracılığı ile parasız bir halde sunulması, hizmetlerden yararlanılmasını da kolay bir hale getirmiştir. 4C’liler için e devlet üstünden kullanıma sunulan ve siz değerli üyelerimizin de yararlanabileceği hizmetlerin sıralaması ise şöyledir;


Listede de görüldüğü suretiyle banka, adres değişikliği de online olarak yapılabilir.


Haber Kaynağı: Sözcü



3 Aylık Emekli Maaşı Kimler Alabilir?
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder