Öldürülen Suriyeli gazeteci toprağa verildi

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP`te, sokak ortasında uğramış olduğu silahlı saldırıda yaşamını yitiren; IŞİD katliamlarını mevzu alan belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf, gözyaşları içinde bugün toprağa verildi.


Suriye`nin Hama kentinde gazetecilik icra eden 2 çocuk babası Naji El Jerf, ülkesindeki iç kargaşalık peşinden Türkiye`ye gelmiş olarak Gaziantep`e yerleşti. Gaziantep`te de genel gösterim yönetmenliğini yapmış olduğu `Alhita` adlı bir mecmua çıkaran Jerf, IŞİD katliamlarını içeren belgesel çekti. Çekmiş olduğu belgeselin peşinden IŞİD tarafınca tehditler edilmiş olduğu belirtilen Naji El Jerf eşi Boshra Kashmar ile beraber Rakka`daki insan hakları ihlallerini dünya kamuoyuna aktaran `Rakka sessiz bir şekilde katlediliyor` adlı grupta da aktivist olarak yer aldı.


FRANSA`YA GİTMEYE HAZIRLANIYORDU


Son dönemlerde sık tehditler almış olduğu belirtilen Naji El Jerf, iddiaya nazaran Şanlıurfa`da Suriyeli 2 gazetecinin boğazlarının kesilerek öldürülmesi peşinden Fransa`ya gitme sonucu aldı. Yeni bir belgesel çekmiş olduğu ve tehditler sebebiyle montajını gideceği Fransa`da yaparak yayınlayacağı anlatılan ve Gaziantep`ten ayrılmak içik hazırlık yapmış olduğu öne sürülen Jerf, dün akşam Ali Fuat Cebesoy Bulvarı`nda kimliği belirsiz şahıs yada kişilerce başından tabancayla vuruldu. Ağır yaralanan Jerf, götürülmüş olduğu 25 Aralık Devlet Hastanesi`nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak öldü.


SLOGANLARLA TOPRAĞA VERİLDİ


IŞİD`in hedefinde olduğundan bu teşkilat mensuplarınca öldürülmüş olduğu öne sürülen Suriyeli gazetecinin cenazesi otopsinin tamamlanması peşinden Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Yeşilkent Mezarlığı`na getirildi. Jerf için öğleleyin düzenlenen cenaze namazına eşi, yakınları ve Suriyeliler katıldı. Cenazeye katılan yakınları kefenini açarak son kez Naji El Jerf`i yüzünü öperken, fenalaşanlara törene katılanlar müdahale etti. Naji El Jerf, kılınan cenaze namazının peşinden Suriyelilerin attığı çarpıcı sözler içinde Yeşilkent Mezarlığı`na defnedildi.


POLİS SORUŞTURMASI SÜRÜYOR


Gaziantep Güvenlik Müdürlüğü ekipleri cinayetin peşinden kapsamlı soruşturma başlattı. Terör, danışma ve asayiş ekipleri, cinayetin peşinden görgü tanıklarının bilgisine başvurup, güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Polisler, yakınlarının bilgisine başvurduğu Jerf`in kullandığı bilgisayarları ve toplumsal medya hesaplarını da yakından incelemiş olduğu ve adam öldürmeye ilişkin ipucu aramış olduğu bildirildi.


`TEHDİT EDİLİYORDU`


Cenaze törenine katılan yakınları ise gazeteci Jerf`in IŞİD`e yönelik belgesel çektikten sonrasında tehditler aldığını söylemiş oldu. Yakınları, tehditlerin peşinden Jerf`in ailesinin de güvenliği için Fransa`ya gitmek istediğini kaydetti.


DHA-Genel – Türkiye-Gaziantep – Hasan KIRMIZITAŞ

2015-12-28 14:53:08


Haber Kaynağı: Sözcü



Öldürülen Suriyeli gazeteci toprağa verildi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder