Sıcağa dayanıklı çikolata üretildi

Barry Callebaut, ürettiği çikolatanın 38 santigrat derecede erimediğini söylüyor. Normalde çikolata 34 derecede eriyor. Bu ürünün, Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarları için üretildiği belirtiliyor.


Firmanın CEO’su Antoine de Saint-Affrique, Financial Times gazetesine, çikolatanın tadının ötekilerden değişik olmadığnı söylemiş oldu. Saint-Affrique “Müşterileriniz için tüm engelleri kaldırıyorsunuz. Satış noktalarında klima olmayabiliyor. Ürünü daha kolay naklediyorsunuz” dedi.


Çikolata şirketleri yeni pazarlara açılabilmek için onlarca senedir sıcağa dayanıklı çikolatanın formülünü arıyordu. Sıcak ülkelerde fırınlanmış ürünler, çikolatadan daha popüler. Sadece uzmanlar Barry Callebaut’nun avantajını uzun süre koruyamayabileceğini belirtiyor. Zira, firmanın müşterilerinden kabul edilen Nestle şirketi, 40 dereceye kadar dayanan bir çikolata geliştirdiğini ve ürünün üç yıl içinde piyasaya çıkacağını söylüyor.


BBC


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Sıcağa dayanıklı çikolata üretildi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder