Taksiden ateş açıp iki polisi şehit eden bir terörist vuruldu!

Güvenilir ÖZGÖNÜL


Mete Yarar, “Polis, önünden geçen o iki kişinin kim bulunduğunu ilkin anlayamıyor. Sivil polis ya da mütevazı yurttaş olabileceğini hesap ediyor. Ilkin ayaklarına ateş ediyor…” diye konuştu


Güvenlik politikaları uzmanı emekli Binbaşı Mete Yarar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi vakası sonrası karanlıkta kalan noktaları, SÖZCÜ’ye değerlendirdi. Yarar, yeni bir bilgiyi de paylaştı ve “Vaka yerinden koşarak kaçan iki teröristten biri vuruldu. Halen yaralı da olabilir, ölmüş de olabilir’’ diye konuştu.


‘’RUS UÇAĞI VE SURİYE’’


Yarar, Türkiye’de terör olaylarının artmasından kaygı duyduğunu da deklare etti ve “Bu vaka ve bundan sonrasında yaşanacaklar, Suriye’deki durumdan bağımsız düşünülemez. Suriye, Rus uçağı ve öteki gelişmelere bir tüm olarak bakmamız lazım” dedi. Yarar, Elçi vakası ve Türkiye’de son dönemde yaşanmış olan terör mevzusunda şunları söylemiş oldu:


ÇEKİRDEK NEDEN YOK: Hem Tahir Elçi’nin vücudunda hem de vaka yerinde şu ana kadar saldırganların silahından çıkan mermi çekirdeği bulunamadı. Şu sebeple vaka yerinde sıhhatli bir araştırma yapılamadı. Savcılar ve polislerin vaka yeri incelemeleri esnasında hücum oldu, EYP (El Yapımı Patlayıcı) atıldı, roket atıldı. Bu ortamda sıhhatli araştırma yapılamaz. İyi bir araştırma yapılırsa o çekirdek bulunur. Hemen hemen Elçi’yi vuran silahı bilmiyoruz.
BİRİ VURULDU: İstihbaratın elindeki bilgiler, kaçan teröristlerden birinin polis tarafınca vurulmuş olduğu yönünde. Polis, bu vakada önünden geçen o iki kişinin kim bulunduğunu ilkin anlayamıyor. Sivil polis ya da mütevazı yurttaş olabileceğini hesap ediyor. Ilkin ayaklarına doğru ateş ettiler. Kuru sıkı tabanca kullanıldı iddiası da geçersiz. Kuru sıkı olsa, ateş edilince yerden toz kalkmaz. Kuru sıkıda kovan vardır fakat çekirdek yoktur.
AKSİYON FİLMİ: Bu ülkede fazlaca aksiyon filmi seyredildiği için yanılgıya düşme oranı da fazla oluyor. Aksiyon filmimizde bir şahıs silahla vurulunca üç metre arkaya doğru uçuyor. Gerçek yaşam bu şekilde değil. Mermi, beyin kalp benzer biçimde dirimsel bir organa gelmezse şahıs olduğu yere yığılmaz. Kimi zaman vurulduğunu bile anlamaz.


Ülkeyi sarsan vakalar zinciri 4. gününde de aydınlanmadı

İki kahraman niçin çelik yelek giymedi?


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin izahat yapmış olduğu sokaktan ortalama 65 metre ötedeki caddede hususi harekat polisleri Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur katledildi. MOBESE görüntülerinde iki polisin vurulması, saniyesi saniyesine içeriyor. Üç polisin hususi bir tedbir almadan saldırganların bulunmuş olduğu taksiye doğru adım atması, şoförün tarafındaki ön kapıyı açan Ahmet Çiftaslan’ın şehit edilmesi; Cengiz Erdur’un ise ön camdan gelen kurşunla vurulması fazlasıyla sual işareti taşıyor…

– Gazi Caddesi’ndeki görüntülerde vaka yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru koştuğu görülüyor. Polislerin ticari taksiye doğru koşması, akıllara ilkin “Hücum olacağı yönünde danışma mı vardı?” sorusunu getiriyor. Eğer danışma var ise, çevre güvenliği ve polislerin güvenliği seri bir halde niçin sağlanmadı?

– Polis memuru Ahmet Çiftaslan, polisin aracın kapısını açmış olduğu anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düşmüş olduğu, üçüncü polisin ise vaka yerinden uzaklaştığı görülüyor. Diyarbakır benzer biçimde terör olaylarının ve saldırıların yoğun yaşandığı kentte, polisler niçin çelik yeleksizdi? Polis memurları, terör vakalarında kendi güvenliklerini alma mevzusunda eğitimden geçirilmiyor mu?

– Görüntülerde saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin basın açıklaması yapmış olduğu, Dört Ayaklı Minare’nin bulunmuş olduğu Yenikapı sokağa yöneliyor. Sol elindeki tabancayı namlusundan tutarak koşan bir şahıs polisin yanında hızla geçiyor. Bu kişinin Mahsun Gürkan olduğu tespit edildi. Gürkan’ın Elçi’nin öldürülmesinden bigün ilkin, Beyaz Toros’la polis aracına meydana getirilen saldırıdan kaçan iki şüpheliden birisi olduğu iddia ediliyor. Bu kişinin peşinden ikinci bir şahıs daha koşarak sokağı geçiyor ve elindeki silahı polise doğru fırlatıyor. Polis, bu ikinci kişiyi kurşun yağmuruna tutuyor. Hainler kaçıyor.


Haber Kaynağı: Sözcü



Taksiden ateş açıp iki polisi şehit eden bir terörist vuruldu!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder