Diyarbakır`da Sur`a yürüyüşe izin verilmedi, olaylar çıktı

Ahmet ÜN DİYARBAKIR, (DHA) – DİYARBAKIR`da sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi`ne yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermeyince vakalar çıktı. Polis, taşlı saldırıda bulunan göstericilere, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti.


Diyarbakır`da DBP, Demokratik Cemiyet Kongresi ve Hakların Demokratik Kogresi`nin öncülüğünde, merkez Sur İlçesi`ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Merkez Bağlar İlçesi`nde bulunan Koşuyolu Parkı`nda bir araya gelen ve aralarında DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel`in de bulunmuş olduğu grup, Koşuyolu Parkı`ndan Sur İlçesi`ne yürüyüşe geçti. Park önünde tedbir alan polis, yürüyüşe izinsiz olduğu nedeni öne sürülerek izin vermedi.


ARBEDE ÇIKTI


Bunun üstüne grupta bulunan bazı kişiler güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunmuş oldu. Polis de saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle dağılan gruptakiler, şehir merkezindeki Ofis Semti Gevran Caddesi üstünde toplandı. Polis ekipleri burada da toplanan göstericilere gaz bombası ve suyla müdahale etti. Bir süre davam eden olayların peşinden göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.


DHA-Güvenlik – Türkiye-Diyarbakır – Ahmet ÜN

2015-12-28 15:04:14


Haber Kaynağı: Sözcü



Diyarbakır`da Sur`a yürüyüşe izin verilmedi, olaylar çıktı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder