Üç üniversite kapatılıyor

Başak KAYA


Türkiye’nin ilk Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açıldığı Mardin Artuklu Üniversitesi “Paralel operasyonu” kapsamında, Şırnak ve Hakkari Üniversiteleri de “Açılım süreci sonrası süregelen terör” nedeni öne sürülerek kapanıyor. Bu gelişmeyi CHP Milletvekili Murat Buyruk deklare etti. Buyruk mevzuyu TBMM gündemine de getirdi.


ÖVÜNÜYORLAR AMA…


2002’de 76 olan üniversite sayısının, AKP hükümetleri döneminde 114’ü devlet, 76’sı da vakıf üniversitesi olmak suretiyle 190’a yükseldiğini altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ilin tamamında üniversite açıldığını ifade ettiğini belirten Buyruk, “Bu durum övünç deposu diye yansıtıldı. Fakat yeni oluşturulan üniversiteler öğrencisiz kaldı, bazılarının kadroları cemaatlerle ilişkili olan öğretim üyelerine teslim edildi” dedi.


BAKAN AVCI’YA SORDU


Buyruk, kapısına kilit vurulacak üç üniversiteyle ilgili Ulusal Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti: “Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, cemaatlerle ilişkili kadrolar tarafınca yönetim ediliyor olması sebebiyle kapatılacağı doğru mudur? Şırnak ve Hakkari üniversitelerinin talebe azlığı sebebiyle kapatılması hususunda bir emek verme var mıdır? Bu üniversitelerin talebe ve öğretim üyesi sayısı kaçtır? Bu üniversitelere herhangi bir siyasal yapılanmadan dolayı açılmış soruşturma var mıdır?”


Haber Kaynağı: Sözcü



Üç üniversite kapatılıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder