IŞİD komutanı el-Şişani hakkında yeni iddia

DHA DIŞ haber –


Ahmet YILDIRIM – ALMANYA DHA


IŞİD`in üst düzey liderlerinden Ebu Ömer el-Şişani hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Alman basınının Rus kaynaklarına dayandırdığı habere nazaran, `Kızıl Çeçen` olarak da malum Ebu Ömer el-Şişani Kerkük`de ABD askerleri tarafınca yakalandı. Haberin Pentagon tarafınca hemen hemen doğrulanmadığına dikkat çekilirken, Şişani hakkında daha ilkin de öldüğü yönünde haberler çıkmıştı.


Çeçenistan lideri Kadirov, 13 Kasım tarihinde yayınladığı ceset fotoğrafları ile Rusya`ya tehditler savuran IŞİD komutanı Ebu Ömer el-Şişani`nin (Tarkan Bataraşvili ) öldürüldüğünü açıklamış, kısa bir süre sonrasında haber yalanlanmıştı.


Şişani, 2014 senesinde yayınladığı bir video mesajı ile Rusya`yı tehdit etmişti. 1986 senesinde Gürcistan`ın kuzeyinde dünyaya gelen Şişani`nin babasının Gürcistanli bir Hıristiyan, annesinin ise Çeçen kökenli Müslüman olduğu belirtiliyor. Haberlere nazaran Şişani 2006 senesinde Gürcistan ordusuna katıldı ve ABD kuvvetleri tarafınca eğitildi. 2008`de Kafkas cenginde yer edinen Şişani, 2010 senesinde verem teşhisi sebebiyle ordudan ayrıldı. Tabanca ticaretiyle uğraşırken tutuklanan Şişani, hapishanede köktencilik gruplarla temas kurduktan sonrasında, 2012 senesinde özgür kaldı. Gürcistan`dan ayrılan Şişani, 2013 senesinde IŞİD komutanı olarak ortaya çıktı.


DHA-Dış Haberler – Almanya –

2015-12-28 14:47:26


Haber Kaynağı: Sözcü



IŞİD komutanı el-Şişani hakkında yeni iddia
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder