Twitter cihatçılara savaş açtı

Toplumsal medya platformu Twitter, siteyi kullanan trollere ve İslamcı cihatçılara karşı savaşım vereceğini duyurdu


BBC Türkçe’nin haberine gore,Twitter’ın Avrupa Direktörü Bruce Daisley sitenin itibarını sarsan trollere ve aşırı İslamcı gruplara karşı başlattıkları mücadelede yol katettiklerini söylemiş oldu. Mart ayında 10 yaşına girecek olan Twitter şirketinin 320 milyon kullanıcısı var.


Troller tarafınca rahatsız edilen meşhur bazı adlar son yıllarda Twitter hesaplarını kapatmıştı.


GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR


Daisley son yılda siteyi kullanan web trolleriyle mücadelede bir takım önlem aldıklarını ve kullananların güvenliğine ağırlık verildiğini belirtti. Daisley “Aldığımız tedbirler (sitedeki) fena davranışlardaki düşüşle direkt orantılı” dedi. Twitter, web trolü olarak adlandırılan ve toplumsal medya hesaplarını başkalarını rahatsız etme etmek için kullanan hesapları hedefliyor.


“HER ŞEYİ SORUŞTURUYORUZ”


Güvenliğe yönelik şikayetleri “hakikaten ciddiye” aldıklarını söyleyen Daisley “bizlere iletilen her şeyi soruşturuyoruz” dedi. Firmanın eski üst düzey yöneticisi Dick Costolo Şubat ayında sitenin rahatsız etme, sövgü ve trollere karşı mücadelede “çok kötü” bulunduğunu söylemişti.


Haber Kaynağı: Sözcü



Twitter cihatçılara savaş açtı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder