Netanyahu`nun özel temsilcisi Dore Gold: `Türkiye ile yoğun görüşmeler yapılıyor`

DHA DIŞ haber – İSRAİL Başbakanı Benjamin Netanyahu`nun hususi temsilcisi ve Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold, Türkiye ile İsrail içinde yoğun görüşmeler yapıldığını deklare etti.


İsrail`de gösterim icra eden Jerusalem Post gazetesinin haberine nazaran, Londra merkezli Suudi Elaph web haber sitesine konuşan Gold, `Üstünde uzlaşılan ve halen görüşme edilmekte olan mevzular var, sadece işler doğru yönde aşama kaydediyor` dedi.


Bölgede meydana gelen ekonomik, güvenlik ve bölgesel çıkarlar benzer biçimde gelişmelerden dolayı iki ülkenin çıkarlarının çakıştığını belirten Gold, `Bir uzlaşmanın uzak olmadığına inanıyorum, sadece nihai antak kalma için bir tarih belirlemiş değiliz. Bölgesel durum bizlere mühim mevzularda anlaşmaktan başka bir seçenek bırakmıyor, ekiplerimiz bu temelde çalışıyor` diye konuştu.


Jerusalem Post`a gore Başbakan Netanyahu`ya yakınlığıyla malum Gold`un Dışişleri Bakanlığı`ndaki bir göreve atanması kendisine Netanyahu`nun temsilcisi olarak daha geniş bir manevra alanı ve internasyonal ilişkilerde daha çok temas imkanı sağlıyor.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalınca dün, İsrail`le ilişkilerin normalleşmesi için özürden başka, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması koşullarının da yerine getirilmesi icap ettiğini bir kez daha vurgulamıştı.


DHA-Dış Haberler – İsrail – DHA DIŞ HABER

2015-12-29 04:51:02


Haber Kaynağı: Sözcü



Netanyahu`nun özel temsilcisi Dore Gold: `Türkiye ile yoğun görüşmeler yapılıyor`
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder