GSS Aktivasyon Ve Prim Borcu Sorgulama İşlemleri

Kişilerin Genel Sıhhat Sigortası’nın hizmetlerinden yararlanması adına mevzuat gereği sigorta şartlarına uyması gerekir. Bu doğrultuda herhangi bir güvencesi olmayan kişiler direk sigorta kapsamına alınır. Esgm blog sitesindeki GSS borç sorgulama yazısındaki benzer biçimde kişiler Genel Sıhhat Sigortası ile ilgili detaylı informasyon almak adına e devlet üstünden hizmet alması gerekir. E devlete giriş yapıldığında aşağıdaki benzer biçimde bir ekran görülür.


E Devlet Resmi Sitesinden GSS Prim Borcu Sorgulamak İçin Tıklayınız


Resimde görüldüğü benzer biçimde kişilerin GSS durumu görülebilir. Bu aşamada kişilerin sigortadan yararlanıp yararlanmadığı öğrenilir. Bu da GSS aktivasyon yapılıp yapılmadığını gösterir. GSS aktivasyon işlemlerinde kişilerin herhangi bir onayı alınmadığı benzer biçimde kişilerin sigortaya dahil edilmesi otomatikman gerçekleştirilir. Bu bakımdan esgm sitesindeki GSS prim sorgulama yazısındaki benzer biçimde e devlet üstünden işlemlerin yapılarak durumun denetim edilmesi gerekir. E devlet üstünden meydana getirilen işlemlerde GSS aktivasyon için üyelik gerekir. Üyelik giriş sonrasında sadece informasyon sağlanabilir. Bu açıdan kişilerin Genel Sıhhat Sigortası için belirtilen adımları takip etmesi gerekir. Online olarak erişilebilir durumdaki sigorta hizmetlerinde kişilerin yalnız GSS aktivasyon için değil, sigortaya dair öteki bilgileri görüntülemesi de mümkündür. Resimde görülen ekranın alt kısmında kişilerin sigortadan yararlanması halinde detaylı hizmet dökümü görülür. Örnek bir görünüm ise şöyledir;


Bu bölümün incelenmesi ise kişilerin hangi ay içinde kaç günlük bir hizmet alımı olduğu, alınan hizmetlere dair gerçekleşen prim borçlanması ve toplam borç benzer biçimde tüm detaylar görülebilir. Bu bakımdan kişilerin informasyon alması adına tüm şartlar sağlanmış durumdadır. E devlet üyeliği bulunan hepimiz GSS aktivasyon benzer biçimde hizmetlerden yararlanabilir, güncel durumu takip edebilir.


Haber Kaynağı: Sözcü



GSS Aktivasyon Ve Prim Borcu Sorgulama İşlemleri
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder