İngiltere’yi sel vurdu

İngiltere’nin kuzeyinde bulunan York şehri ve çevresinde geçtiğimiz hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun yağış, sel baskınlarına niçin oldu. Bölgede yaşayan birçok şehir sakini tahliye edilirken, Meteoroloji Kurumu ikazlarına devam ediyor. Ayrıca, Başbakan David Cameron’ın bugün afet bölgelerini ziyaret etmesi umut ediliyor.


İngiltere Çevre Ajansı’nın aktardığına nazaran bilhassa şimal İngiltere ve Galler bölgelerinde bu hafta da etkili olacak yağışlardan dolayı sel tehlikesi devam ediyor. Şimdiye kadar Ada’nın bilhassa York, Leeds ve Manchester kentlerinde meydana gelen sel afeti yüzünden birçok yerde elektrik kesintileri yaşanıyor, yollar ise ulaşıma kapanmış oldu.


Bir çok yerde elektrik kesintisinin bölgeye ulaşan afet ekipleri tarafınca giderilmesine karşın Manchester kentinde ortalama bin 100 konuta halen elektrik sağlanamadığı öğrenildi. Hafta sonundan beri İngiltere’nin kuzeyinde etkili olan yağışın, ülkede son 70 senenin en şiddetli yağış olduğu bildirildi.


CİHAN


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



İngiltere’yi sel vurdu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder