Adliyedeki eylem devam ediyor: CHP`li vekil destek verdi

Uğur AYAZSIN İSTANBUL, (DHA) KARTAL`daki Anadolu Hakkaniyet Sarayı`nda maaşlarını alamadıkları ve işten çıkarıldıklarını öne devam eden yemekhane ve çayocağı işçilerinin 4 Aralık`ta başlatmış olduğu fiil bugün de devam etti.


Geçen süre içinde işe geri alınmadıklarını belirten 32 işçi adalet sarayı önünde 11.30 toplandı. İşçilere hâkimler, savcılar, avukatlar ve CHP Milletvekili Sulh Yarkadaş destek verdi. İşçiler üstünde `Patron-İdare ortaklık ile işten atıldık, İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz` yazılı pankart açtılar. Çarpıcı söz atarak adliyenin girişine yürüyen gruba, polis engel oldu. CHP Milletvekili Sulh Yarkadaş`ın polislerle görüşmesi sonucu, başsavcı ile grup içinden oluşturulan bir heyetin görüşmesi kararlaştırıldı. Grup içinden oluşturulan kurul işçilerin yeniden işlerine dönmesi ve maaşların yatırılması için başsavcı ile görüşmeye gitti. Grubun kalanı ise pankartları yere bırakarak eylemi oturarak sürdürdü.


CHP`Lİ VEKİLDEN İŞÇİLERE DESTEK


Eylemde konuşan CHP Milletvekili Yarkadaş, `Hakkaniyet sarayında hakkaniyet arıyoruz. Hakkaniyet sarayındaki hakkaniyet arayışımızın önü yasadışı halde, başsavcının tadı tutumu sebebiyle TOMA`larla ve çevik kuvvet güçleriyle kesilmiş durumda. Ne istiyor işçi arkadaşlarımız; iş istiyor, ekmek istiyor, hakkaniyet istiyor. Bu arkadaşlarımız 3 aydır maaşlarını alamıyor. Bu sebeple başsavcılık ve hakkaniyet bakanlığı hakkaniyet sarayını bir ticarethane benzer biçimde işletmeye, bir ticarethane benzer biçimde ayakta tutmaya çalışıyor` dedi.


`İŞÇİLER TEHDİT EDİLİYOR`


İhalenin verildiği taşeron firmanın işçilerin parasını ödemediğini iddia eden Yarkadaş, `İhaleyi verdikleri firmalar hakkaniyet bakanlığına ödemesi ihtiyaç duyulan paraları ödemiyor, bırakıp gidiyor. Onun yerine getirilen şirket 3 ay ilkin gene aynı işçi arkadaşlarımızın parasını ödemeyen şirket. Bu işçi arkadaşlarımız maaşlarını istedikleri için ihaleyi yeni alan şirket tarafınca tehdit ediliyor. `Sizi evlerinizden alırız, siz bizi tanımıyorsunuz` deniliyor. Burası bir hakkaniyet sarayı mıdır? Eşkıya düzeninin temsilciliği midir? Ben şimdi o işçi arkadaşlarımızı tehdit eden taşeron firmanın sahibine adresimi veriyorum; Türkiye Büyük Millet Meclisi 4. Kat 4070 no`lu oda. Gel beni oradan al bakalım` ifadesini kullandı.


`ADALET BAKANINA İŞÇİLERİN DURUMUNU SORDUM`


Sulh Yarkadaş, son olarak işçilerin sorunlarını hakkaniyet bakanına sorduğunu belirterek, `Hakkaniyet bakanına birkaç gün ilkin mecliste yüzüne bizzat sormuş oldum; Kartal Adliyesi`ndeki taşeron işçilerinin maaşlarını niçin ödetmiyorsunuz? Hakkaniyet bakanı sorumu duyduktan sonrasında meclisi terketti. Türkiye bu şekilde yönetilmez. Siz hakkaniyet bakanıysanız hakkaniyet sarayındaki bu soruna çözüm bulmalısınız. Kaçarak, yok sayarak bu sorunları çözemezsiniz` diye konuştu.


Olaysız biten eylemde polisin almış olduğu geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.


DHA-Genel – Türkiye-İstanbul Merkez – Uğur AYAZSIN

2015-12-28 14:35:36


Haber Kaynağı: Sözcü



Adliyedeki eylem devam ediyor: CHP`li vekil destek verdi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder