Hakkari`deki hava kirliliği endişelendiriyor

Behçet DALMAZ HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ`nin üzerini sis bulutu benzer biçimde kaplayan kirli hava endişeye niçin oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Hakkari`nin , hava kirliliğinin fazla olan illerin başlangıcında geldiğini, bunun da en büyük sebebinin kentin, dağların içinde kalmasından kaynaklandığını söylemiş oldu.


Kış aylarına girilmesi ile beraber Hakkari şehir merkezindeki hava kirliliği had safaya ulaştı. Bilhassa sabah erken ve akşam saatlerinde binaların bacalardan yükselen kömür dumanı, kentin üstünde bir sis bulutunun oluşmasına niçin oldu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, kentte bilhassa kış mevsiminde ortaya çıkan hava kirliliğinin kullanılan yakıtın kalitesizliği kalorifer görevlilerinin yakıtı iyi yakmaması ve kentin coğrafik yapısından kaynaklandığını söylemiş oldu. Kentin dağların içinde kalması sebebiyle hava sürkilasyonun oluşmadığını, bunun da hava kirliliğine niçin bulunduğunu belirten yetkililer, bu probleminin sadece kaliteli yakıt ve kente naturel gazın gelmesiyle çözülebilineceğini söylemiş oldu. Hakkari`deki hava kirliliğine dikkat çeken Cilo Tabiat Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hacı Tansu ise, kirliliğin hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti. Tansu, şu şekilde dedi:


`Güz aylarında Belediye, Valilik ve Çevre Şehircilik Müdürlüğüne resmi yazıyla müracaatta bulunduk ve kente yalnız kaliteli yakıtın getirilmesini talep etti. Kalitesiz kömürlerin kente sokulmaması için de lüzumlu önlemlerin alınmasını istedik. Fakat o şekilde görülüyorki herhangi bir önlem alınmadı. Probleminin giderilmesi için gene ilgili kurumlarla görüşeceğiz. Kentte doğalgaz olsaydı, bu problemi yaşamazdık. Yetkililerin doğalgaz sorununu bir an ilkin çözmelerini istiyoruz.`


DHA-Genel – Türkiye-Hakkari – Behçet DALMAZ

2015-12-28 14:44:49


Haber Kaynağı: Sözcü



Hakkari`deki hava kirliliği endişelendiriyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder