AKP’li Burhan Kuzu son koltuğu da kaybetti

Veli TOPRAK


AKP’nin en renkli adları içinde yer edinen Anayasa profesörü Burhan Kuzu’nun adı ilkin TBMM Başkanlığı için geçti. Sadece adı milletvekilleri tarafınca yazılmadığı ‘nedeni öne sürülerek’ bu isteği negatif neticelendi. Sarayın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tercihi İsmail Kahraman oldu.


BAKANLIK DA KIRMIZI PLAKA DA OLMADI


Bakanlar Kurulu açıklanmadan ilkin Kuzu’nun adı bu kez Hakkaniyet Bakanlığı için geçti. Sadece bu koltuğa da eski bakan Bekir Bozdağ getirildi. Kabinede Kuzu’ya yer verilmedi. Ilkin Meclis Başkanlığı sonrasında bakanlık düşsel kuran Kuzu, son olarak seçimden ilkin yürüttüğü TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı’nı da yitirdi. Kuzu’nun yerine AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop geldi. Böylelikle Kuzu, kırmızı plakalı TBMM makam aracından da oldu.

Bir konferansta öğrencilerin yumurta yağmuruna da tutulan, Rusya Devlet Başkanı için de “Puşt’’ diyen Kuzu, siyasal polemikler ve attığı skandal twitler üstünden de münakaşa mevzusu da oldu. İşte onlardan bazıları:


‘MİLLET KAOSU SEÇTİ’ DEMİŞTİ


– Rusya, DAEŞ petrolünü Suriye’ye pazarlıyor. Fakat suçu bizlere atıyor puşt..

– Millet kararını verdi. Ya istikrar ya kaos dedim; millet kaosu seçti, hayırlı olsun.

– Velev ki, bu TIR’larda MİT, Suriye’de her gün bombalar atılan özgür Suriye ordusuna ya da Nahiye Türkmenlerine tabanca taşıyor! Neresi gayri vicdani?

– Sayın Cumhurbaşkanımızın görevine resmen başlamasının yıldönümü. Bunun devamını getirip başkanlık modeline geçmedikçe tam istikrar olmaz.

– Gebertilen teröristlerin muayenesi yapılmalıdır. Görülecektir ki, mühim bir kısmı sünnetsiz. Uyan Kürt kardeşim.

– Son günlerin sloganı ‘ekmek için Ekmelettin, domuz eti için Selahattin’ gençler tekerleme yapmış.

– Kimi uyanık solcular tutturmuşlar sol yolsuzluk yapmaz sağ yapar. Bu lakırdıyı

Anadolu’da desen h…. şuradan derler.


Haber Kaynağı: Sözcü



AKP’li Burhan Kuzu son koltuğu da kaybetti
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder