Okul gezisine giden 7 öğrenci hamile döndü!

Bosna Hersek’de okulla beraber beş günlük bir geziye giden yedi ilköğretim talebesi, geziden hamile olarak döndü. Vaka ülkede büyük yankı uyandırdı.


Bosna Hersek’de 5 günlük okul gezisine giden 7 talebe geziden hamile olarak döndü. Vaka, Sırp Cumhuriyeti Üreme Sağlığı Ulusal Koordinatörü Nenad Babic’in açıklamasıyla ortaya çıktı.
ÜLKEDE CİNSELLİK YAŞI GİTTİKÇE DÜŞTÜ


Yaşanmış olan bu durum, Bosna Hersek’te gittikçe büyüyen ‘erken yaşta cinsel ilişki’ sorununu da münakaşaya açtı. Babic, cinsel ilişkiye giyme yaşlarının 13-14′e kadar düştüğünü söylemiş oldu. Babic, bu durumdan ebeveynlerin dikkatsizliği kadar okullarda verilen cinsellik eğitimini de görevli tuttu.


ERKEN YAŞTA CİNSELLİK TEHLİKELİ


Babic; erken yaşta cinsel birlikteliğin kısırlık, cinsel hastalıklar, düşük ve erken doğum benzer biçimde pek fazlaca soruna yol açtığına dikkat çekti ve “Sırp Cumhuriyeti’nde kısırlık oranı yüzde 15 ile 18 içinde değişiyor, düşüklerin oranı yüzde 15, erken doğumlar ise yüzde 5 ile 10 içinde değişiyor.” dedi.


DOĞUM YAPANLARIN YAŞLARI ÇOK KÜÇÜK


Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi’ne gore yalnız geçtiğimiz yıl 18 yaşından ufak 31 şahıs doğum yapmış oldu, bunların dördü 15 yaşındaydı, 10′u 16 yaşındaydı, geri kalan 17′si de 17 yaşındaydı.


BU DURUMLA ÇOK SIK KARŞILAŞIYORLAR


Saraybosnalı bir jinekolog olan Senad Mehmedbasic de 13 yada 16 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel ilişkiye girmesinin çok kötü bir durum bulunduğunu sadece maalesef bu durumla sık sık karşılaşıldığını belirtti. Mehmedbasic, “Küçüklere yeterince sıhhat eğitimi verilmediği ortada. Bu yüzden neticelerini bilmeden bu şekilde şeylere yöneliyorlar.” dedi.


Haber Kaynağı: Sözcü



Okul gezisine giden 7 öğrenci hamile döndü!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder