Muradiye Şelalesi dondu

MURADİYE (Van), (DHA) – VAN ve çevresinde bilhassa geceleri etkili olan soğuk hava sebebiyle, Muradiye İlçesi`ndeki şelalenin büyük bir bölümünün dondu.


Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi, yazları coşkulu akan suyuyla dikkat çeken Muradiye Şelalesi`nin üçte ikilik bölümünün buza çevirdi. Senenin her döneminde büründüğü değişik güzelliklerle, kendisini görmeye gelenleri fanatik bıraktıran Muradiye Şelalesi, Pamukkale`deki travertenleri çağrıştıran görüntüsüyle de adeta bülüyüyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelale, gökyüzünün eşi olmayan maviliği ve bembeyaz kar örtüsü altında fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.


İstanbul`dan şelaleyi görmeye gelen Esra Elsa, görmüş olduğu manzaranın kendisini etkilediğini söylemiş oldu. Fotoğraflar çeken Elsa, `Haberlerde şelalenin donduğunu görünce aklımda bir fotoğraf belirdi, gelmek istedim ve iki günlüğüne buradayım. Buranın insanları fazlaca güzel sıcakkanlı. Her insanın gelip bilhassa karlı bir ortamda görmesini tasfiye ediyorum. Bundan dolayı doğu, kar varken güzel. Kar varken bana daha heyecanlı geliyor` dedi.


Ayrıca, ilçenin Ayrancılar Mahallesi`nde yaşayan çocuklar, boş zamanları olunca soluğu, mahallenin yakınında bulunan depede alıyorlar. Çocuklar, tahta parçalarıyla yaptıkları derme çatma kızak ve plastik bidonlarla karda kaymanın keyfini yaşıyor.


DHA-Genel – Türkiye-Van Muradiye – MURADİYE-DHA

2015-12-28 14:44:18


Haber Kaynağı: Sözcü



Muradiye Şelalesi dondu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder