Minsk anlaşması 2016’da da geçerli

Rusya, Almanya, Fransa ve Ukrayna’dan oluşan Normandiya Dörtlüsü, Minsk Anlaşması’nın 2016 senesinde da geçerli olması mevzusunda uzlaştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dört ülkenin anlaşmanın 2016 senesinde da geçerli olması mevzusunda uzlaştığını bildirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da Normandiya Dörtlüsü liderlerinin yeni yıldan ilkin bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini duyurdu.


Rus Interfax ajansına hususi bir demeç veren Sergey Lavrov, Minsk Anlaşması’nın 2016 senesinde da uygulanıp uygulanmayacağı mevzusunda bir sual üstüne “Minsk anlaşmalarının uygulaması mevzusunda Normandiya Dörtlüsü anlaşmanın geçerli olacağı mevzusunda anlaşmaya vardı. Birçok şey; Kiev, Donetsk ve Luhansk arasındaki diyaloğun etkinliğine bağlı.” dedi.


LİDERLER YENİ YILDAN ÖNCE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK


Öte taraftan Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov da Normandiya Dörtlüsü liderlerinin yeni yıldan ilkin bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu.


Ukrayna’nın doğu bölgesinde sulh anlaşmasını elde eden Normandiya Dörtlüsü, son olarak 11 Şubat’ta Minsk’te bir araya gelmişlerdi. Bu görüşmede Ocak – Şubat 2015 döneminde ateşkes elde eden Eylül 2014 tarihindeki Minsk Anlaşması tekrardan ele alınmış ve Donbass’taki savaşı yatıştırmaya yönelik bazı tedbirler kabul edilmişti.


CİHAN


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Minsk anlaşması 2016’da da geçerli
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder