CHP Ankara’da ilginç sonuç

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA


Ankara İl Başkanlığı’nı kazanan Adnan Keskin’in, 16 Ocak büyük kurultayındaki delegeliği tehlikede. Keskin, il başkanlığı seçiminde 367 oy alırken, öteki aday Hikmet Tepe 223 oyda kaldı. Sadece iş büyük kurultay delegeliği listesinin oylanmasına erişince değişti.


Ankara İl delegeleri, kurultay delegeliği için oya sunulan listede pek oldukça kişinin adını çizdi. En fazlaca çizilen adlardan biri de Adnan Keskin oldu. Delegelik için isimlerinin üstü çizilen öteki dikkat çeken kişiler ise, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih edilmesi Yaşar oldular. Her üç isim de, delege listesine, listenin en alt sıralarından girmeyi başardılar.


 


KADIN VE GENÇ KOTASI, DELEGELİKTEN EDİLEBİLİR


Sadece Ankara il kurultayı sonrasında büyük kurultay delegeliği için çıkan listede, CHP Tüzüğü’nün gereği olan “hanım ve gençlik kotasına” uyulmadığı yolunda itirazlar geldi. İtirazlar, bizzat seçimi denetleyen Yüksek Seçim Kurulu’na yapılmış oldu.


HEM İL BAŞKANI’NIN, HEM BELEDİYE BAŞKANLARI’NIN DELEGELİĞİ DÜŞEBİLİR


YSK, seçilen listeyi CHP’nin mevcut tüzüğü uyarınca inceleyecek, hanım ve gençlik kotasına uyulup uyulmadığını denetim edecek. Kotaya uyulmadığı ortaya çıkarsa, kurultay delegesi sıralamasında en alt sıralarda yer edinen Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile, Belediye Başkanları Taşdelen ve Yaşar’ın delegeliğinin düşmesi söz mevzusu olabilecek.


Haber Kaynağı: Sözcü



CHP Ankara’da ilginç sonuç
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder