`Boncuk`u yanmaktan kurtardı

Ergün AYAZ- Orhan UZUNİZMİT (Kocaeli), (DHA) – İZMİT`te, istiflenen ahşap paletlerin tutuşmasıyla çıkan yangında alevler bitişikteki evlere sıçradı. 3 ev yanarak hasar görürken, 8 yaşındaki Elanur Akkuş, eve girerek `Boncuk` adlı muabbet kuşunu alıp yanmaktan kurtardı.


Bugün öğle saatlerinde, Yenimahalle Sanem Sokak`ta hurdacılık icra eden Celal Akkuş`a ilişik evin yanında istiflenen eski yatak ve ahşap paletler bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Yatak ve ahşap paletlerden yükselen alevler Celal Akkuş`a ilişik ev ile yanında bulunan oğulları Murat ve Suat Akkuş`a ilişik evlere sıçradı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, Murat Akkuş da bahçe hortumu ile su tutarak yangını söndürmeye çalıştı. Murat Akkuş`un 8 yaşındaki kızı Elanur Akkuş ise yangın esnasında içeride kalan `Boncuk` adını verdiği muabbet kuşunu kafesi ile beraber alarak dışarı çıkardı. Muhabbet kuşunu kurtaran Elanur, `Yangın başladığında Boncuk aklıma geldi. İtfaiye eve su sıkıyordu. Odaya girip Boncuk`u dışarıya çıkardım. Yoksa yanıp ölecekti` dedi.


Yangında Celal Akkuş ile oğulları Murat ve Suat Akkuş`a ilişik yanyana bulunan evler büyük hasar görürken, Akkuş ailesi büyük üzüntü yaşadı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


DHA-Genel – Türkiye-Kocaeli – Ergün AYAZ-Orhan UZUN

2015-12-28 14:12:54


Haber Kaynağı: Sözcü



`Boncuk`u yanmaktan kurtardı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder