Erdoğan: İspatla 5 dakika durmam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Üniversitesi’ndeki Fahri Doktora Töreni’nde Rusya-Türkiye krizi hakkında son dakika açıklamalar yapmış oldu. Erdoğan, IŞİD petrolleri iddiası için sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te yapmış olduğu açıklamayı tekrarlayarak, “iddia ispatlanırsa ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda beş dakika durmam” dedi.


Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları…


– Türkiye zamanı ve coğrafi özellikleri ile birçok fay hattının kesiştiği noktada. Tüm kardeşlerimiz için sağlam bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Irak ve Suriye’de yaşanmış olan vakalar daha da tırmanmaya devam ediyor. Sınırlarımız bu ülkelere fazlaca uzak. Buralarla asla ilgili olmayanların buralara girmelerini idrak etmek mümkün değil. Terör örgütleri ile savaşım edilecekse eyvallah bunu beraber yapalım. Fakat terör bahanesiyle masum insanoğlu öldürülüyorsa bu yanlıştır. Bu bahane ile siviller öldürülemez.


– Hatay sınırımızda üzüntü verici bir vaka yaşadık. Sınır ihlali icra eden uçaklardan bir tanesi Suriye uçaklarına dönerken, bir diğeri uçaklarımız tarafınca Türkiye sınırları içinde düşürüldü. Sonrasında bu uçağın Rusya’ya ilişik olduğu ortaya çıktı.


– Ekim’de bizzat Putin’le telefonda görüştüm, uyardım. ‘Yanlışlık var’ dediler. Bu söylediklerim 3-4 Ekim’de oldu. Putin, ‘Bundan sonrasında olmayacak’ dedi. Her millet karşısındaki millete saygılı olmalı. Zalim, katil Esed’in ülkesinde sizin ne işiniz var? Siz de bu zulme ortak olmuş durumdasınız.


IŞİD PETROLLERİ İDDİASI


– Bilhassa DAİŞ’in petrollerini Türkiye’nin satın aldığını söylemek benzer biçimde bir iftiranın içine girmek, bu şekilde bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse haiz değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar etik değerlerini kaybetmemiştir. Bu şekilde bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse haiz değildir. türkiye bir terör örgütünden petrol alacak kadar etik değerlerini kaybetmemiştir. Bunu kanıtlama ettikleri anda ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam. sadece iftirayı atanların da oturdukları koltukta durmamaları gerekir.


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Erdoğan: İspatla 5 dakika durmam!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder