Balyoz’un kilit ismi önce Amsterdam’a gitti, sonra yurtdışı yasağı konuldu!

Aytunç ERKİN


Kumpas davalarının iki mühim savcısı, mahkeme kararlarından derhal ilkin ülkeyi terk etti. 12 Ağustos’ta Öz ve Kara, 24 Kasım’da ise Seçen soluğu yurtdışında aldı.


HSYK ta­ra­fın­dan, 24 Ka­sım ta­ri­hin­de ge­çi­ci ola­rak gö­rev­den uzak­laş­tı­rı­lan ve 26 Ka­sım ta­ri­hin­de hak­kın­da yurt­dı­şı­na çı­kış ya­sa­ğı ko­nu­lan es­ki İs­tan­bul Baş­sav­cı­ve­ki­li ve Çorum Sav­cı­sı Fik­ret Se­çe­n’­in, açı­ğa alın­dı­ğı 24 Ka­sım gü­nü Ata­türk Ha­va­li­ma­nı­’n­dan Hol­lan­da­’nın Amsterdam kentine gittiği medyaya yan­sı­dı. An­cak Er­ge­ne­kon, Bal­yoz gi­bi kum­pas da­va­la­rı­ndaki kilit sav­cı­la­rı­n bu ka­dar ra­hat yurt­dı­şı­na çık­ma­sı manidar bulunmuş oldu.


YER: Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı  TARİH: 24 Kasım 2015 SAAT: 15.26-16.40 arası


İstanbul’dan uçağa bu şekilde bindi


AA, UÇA­ĞA Bİ­NİŞ SA­ATİ­Nİ Bİ­Lİ­YOR


Se­çen 24 Ka­sım gü­nü, ‘’­res­mi bel­ge­yi boz­mak, yok et­mek ve­ya giz­le­me­k’­’ ve ‘’­gö­re­vi kö­tü­ye kul­lan­ma­k” tan gö­re­vin­den uzak­laş­tı­rıl­dı. Ay­nı gün Ana­do­lu Gizmen­sı şu ha­be­ri geç­ti: “HSYK 2. Da­ire­si­’ n­ce İs­tan­bu­l’­da­ki As­ke­ri Ca­sus­luk Da­va­sı­’n­da sa­nık­lar le­hi­ne ve­ri­len TÜ­Bİ­TAK ra­po­ru­nu dos­ya­ya koy­ma­yan ve hak­kın­da ge­çi­ci ola­rak gö­rev­den uzak­laş­tır­ma ka­ra­rı ve­ri­len, es­ki İs­tan­bul Baş­sav­cı­ve­ki­li, Ço­rum Sav­cı­sı Fik­ret Se­çe­n’­in bu­gün­den ge­çer­li ol­mak üze­re 3 gün izin al­dı­ğı, sa­bah sa­at­le­rin­de de tayyare­la İs­tan­bu­l’­a git­ti­ği öğ­re­nil­di. HSYK 2. Da­ire­si ta­ra­fın­dan hak­kın­da ge­çi­ci ola­rak gö­rev­den uzak­laş­tır­ma ka­ra­rı ve­ri­len Se­çe­n’­in dün gö­re­vi­nin ba­şın­da ol­du­ğu, ak­şam sa­at­le­rin­de de bu­gün­den ge­çer­li ol­mak üze­re 3 gün izin al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Bu­gün ad­li­ye­ye gel­me­yen Se­çe­n’­in, sa­at 05.55’te Amas­ya Mer­zi­fon Ha­va­ala­nı­’n­dan kal­kan tayyare­la ai­le­siy­le İs­tan­bu­l’­a git­ti­ği be­lir­til­di.”


2 GÜN SON­RA YASAK KO­NUL­DU


26 Ka­sım gü­nü ise Ba­kır­köy Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’n­ca ‘’­res­mi bel­ge­yi boz­mak, yok et­mek ve­ya giz­le­me­k’­’ ve ‘’­gö­re­vi kö­tü­ye kul­lan­ma­k’­’ kabahat­la­rın­dan Se­çen hak­kın­da yurt dı­şı­na çı­kış ya­sa­ğı ko­nul­ma­sı ta­lep edil­miş, ay­nı gün ta­le­bi de­ğer­len­di­ren Ba­kır­köy 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si, Se­çen hak­kın­da yurt dı­şı­na çı­kış ya­sa­ğı koy­muş­tu. Fa­kat 24 Ka­sı­m’­da 20 gün ra­por al­dı­ğı be­lir­ti­len Se­çe­n’­in ay­nı gün Ata­türk Ha­va­li­ma­nı­’n­dan sa­at 17:00’de KLM Ha­va­yol­la­rı­na ilişik tayyare­la Hol­lan­da­’nın Ams­ter­dam şeh­ri­ne git­ti­ği be­lir­til­di.


DOS­YA­YA GİR­ME­YEN RA­PO­R!


İs­tan­bul As­ke­ri Ca­sus­luk Da­va­sı­’n­da, Hususi Yetkili Sav­cı Fik­ret Se­çe­n’­in dos­ya­ya koy­ma­dı­ğı TÜ­Bİ­TA­K’­ın il­gi­li bi­ri­mi BİL­GE­M’­in 29 Ka­sım 2010 ta­rih­li 640-35 sa­yı­lı ya­zı­sın­da dik­kat çe­ki­ci tes­pit­ler var­dı. Ya­zı­da şöy­le de­ni­yor­du: “… Di­ji­tal dos­ya­la­rı oluş­tu­ran ki­şi, son kay­de­di­ci, oluş­tu­rul­ma ve de­ğiş­ti­ril­me ta­ri­hi gi­bi üst ve­ri bil­gi­le­ri de­lil ni­te­li­ği ta­şı­mı­yor. Çün­kü bu bil­gi­ler, sah­te­ci­lik­le­re im­kân ta­nı­yor. Di­ji­tal dos­ya­lar­da­ki üst ve­ri bil­gi­le­ri ma­ni­pü­las­yo­na açık­tır ve de­lil ni­te­li­ği ta­şı­maz.”


GÖLCÜK DONANMA BASKINI


Türkiye, Savcı Fikret Seçen’i Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapmış olduğu aramayla tanıyor. Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz da­va­la­rı­nın es­ki sav­cı­sı Se­çe­n’­in de 6 Ara­lık 2010’da eş­lik et­ti­ği Göl­cük Do­nan­ma Ko­mu­tan­lı­ğı­’n­da ya­pı­lan ara­ma­lar­da po­lis, ze­mi­nin al­tın­da 43 kla­sör bel­ge ve CD’­ler bul­muş­tu. Po­li­sin eliy­le koy­muş gi­bi bul­du­ğu bu bel­ge­le­rin kum­pas ol­du­ğu uzun sü­re tar­tı­şıl­dı. Bu belgelerle yeni tutuklamalar olmuştu. Söz ko­nu­su bel­ge­ler, Bal­yoz Da­va­sı dos­ya­sı­na da de­lil ola­rak gir­mişti. Bel­ge­le­rin düz­me­ce ol­du­ğu da­ha son­ra ha­zır­la­nan bi­lir­ki­şi ra­por­la­rıy­la or­ta­ya çık­mış­tı.


Öz ve Kara, 14 saat farkla Gürcistan’a kaçmıştı!..


12 Ağustos’ta da Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, ‘Kabahat işlemek amacıyla teşkilat oluşturmak’ , ‘Cebir, sertlik kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen yada tamamen engellemeye girişim’ suçundan tutuklanmaları istemiyle soruşturma sonucu çıkarmıştı. Sadece Zekeriya Öz ve Celal Kara, soruşturma sonucu çıkartılmadan ilkin pazartesi sabaha karşı Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak kaçmıştı. Öz’ün saat 03.46’da, Celal Kara’nın ise saat 04.19’da sınırdan çıkış yapmış olduğu tespit edilmişti. Ayrıca, HSYK tarafınca tedbiren görevden uzaklaştırılan ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üstüne “Merhaba ve Tevhid’de kumpas” soruşturması kapsamında, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuş olan 54 savcı ve hakim içinde bulunan Adnan Çimen, hakkında yasağın konulduğu 3 Kasım 2015 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentine gitmek için Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’a gittiği ortaya çıkmıştı. Geçişlik kontrolünde Adnan Çimen’e, aynı gün yurt dışına çıkış yasağı konulduğu bildirilmişti.


 


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Balyoz’un kilit ismi önce Amsterdam’a gitti, sonra yurtdışı yasağı konuldu!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder