Türkiye’nin hava operasyonlarının çoğu IŞİD’i hedef almıyor

 


ABD Müdafa Bakanı Ashton Carter, Türkiye’nin hava operasyonlarının çoğunun IŞİD’i hedef almadığını iddia etti. Carter, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin daha fazlasını yapmasına ihtiyaçlarının bulunduğunu söylemiş oldu.


ABD KOALİSYONA LİDERLİK ETMELİ


ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde düzenlenen oturumda Amerikalı milletvekillerinin sorularına yanıt veren Carter, ABD’nin IŞİD’e karşı oluşturulan küresel koalisyona liderlik etmesinin mühim bulunduğunu, sadece müttefiklere de gereksinim duyduğunu söylemiş oldu.


“IŞİD’İN ORTAYA ÇIKMASINDAN BU YANA…”


Carter, “Türkiye’nin, IŞİD’in ortaya çıkmasından bu yana denetim altına alınamayan sınırları denetim altına alacak bir halde bölgesinde daha fazlasını yapmasına ihtiyacımız var.” dedi.


HAVA OPERASYONLARININ ÇOĞU IŞİD’İ HEDEF ALMIYOR


Türkiye’den IŞİD’in yöneticileri ve destekçilerinin peşine düşmesini beklediklerini belirten Carter, “Havada ve karada daha etken olmalarını istiyoruz. Hava operasyonlarının bir çok IŞİD’i hedef almıyor. PKK’yı hedef alıyor. PKK Türkiye’nin sınırları içindeki bir terör örgütü. Bu konudaki kaygılarını anlıyoruz, fakat IŞİD’e karşı daha fazlasını yaptıklarını görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Başkan Barack Obama’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa sürede görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatan Carter, “Bu bizim en mühim önceliklerimizden biri. Onlardan daha fazlasını yapmasını istiyoruz.” diye konuştu.


Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın derhal yanında yer edinen bir ülke bulunduğunu belirten Carter, Türkiye’nin yeterince destek vermemesinin ‘ciddi bir sorun’ olacağını sözlerine ekledi.


CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



Türkiye’nin hava operasyonlarının çoğu IŞİD’i hedef almıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder