Minik Aylan o plajda yaşatılacak

Muğla’nın Bodrum Belediye Meclisi toplantısında, geçen 2 Eylül’de küçük bedeni kıyıya vurunca dünyanın dikkatini göçmenler mevzusuna çeken 3 yaşındaki Aylan Kurdi damga vurdu. CHP ve MHP’lilerden oluşan 31 meclis üyesi, küçük Aylan’ın bulunmuş olduğu plaja anıt dikilmesi ve buraya adının verilmesi için oybirliğiyle karar aldı.


Bodrum Belediyesi Meclis toplantısı, bugün Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılmış oldu. CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile beraber 21′i CHP’li ve 9′u MHP’li olmak suretiyle 31 üyenin tamamı toplantıya katıldı. MHP’li üyeler adına Süleyman Mazı, Aylan Kurdi’nin isminin, küçük bedeninin vurmuş olduğu ‘Ali Hoca Burnu’ olarak anılan plaja verilmesi, ek olarak buraya anıt dikilmesi için önerge verdi. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.


Önergeyi sunan Mazı, “İnsanların yaşam haklarının elinden alınması üstüne yaşadıkları toprakları terk etmesi sonucu, milyonlarca Suriyeli ve dünyanın değişik ülkelerinden kaçan sığınmacılar, ülkemiz üstünden batı ülkelerine gitmeye çalışıyorlar. Bu yaşam mücadelesinin en acıklı örneği, geçtiğimiz yaz plajda cesedi kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan bebeğin vefatıyla yaşandı. Vaka, dünyada yankı buldu, sadece unutulup gitti. Dünyadan bihaber olan bu bebek, niçin Ege’nin sularında yaşamını yitirdi. Ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla, Aylan bebeğin hayata kaybetmiş olduğu plaja adının verilmesi ve Hürriyeti temsil edecek bir anıtın dikilmesini istedik” dedi.


Başkan Kocadon, “Mevzuyla ilgili daha öncesinden bir emek verme başlatmıştık. MHP’li arkadaşlarımızın verdiği önergeye bu yüzden pozitif yaklaştık. Dostluk, sulh ve insanlığın özgürlüğünü siyasallaştırmadan bu mevzuda ciddi adımlar atıyoruz. Aylan bebeğin adının yaşamını yitirdiği plaja verilerek bu dramı ve özgürlüğü en iyi şekilde temsil edecek anıtın yapılması için üniversitelerin hocaları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’nin en uygar bölgesini yöneten bir belediye başkanı olarak bu acıların Bodrum benzer biçimde yerlerde yaşanmasından büyük üzüntü duyuyorum. Ümit ederim ki bu acılar tekrarlanmaz, dünya liderleri, ülkelerini yönetmeye çalışmış olan liderler birlik, beraberlik, sulh içinde; Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün sözünü hiçbir vakit unutmadan ‘Yurtta barış, cihanda barış’ söylemini hep birlikte, bir ağızdan söyleyerek bu soruna çözüm bulurlar” dedi.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Minik Aylan o plajda yaşatılacak
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder