Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durdurulmayacak!

 


Rusya Iktisat ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu benzer biçimde büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı bulunduğunu bildirdi.


Bakan, “Yatırım projelerine değinirsek, onların dondurulmasına ve finansmanlarının durdurulmasına ilişkin hiçbir karar yok. Bu yüzden bu projelerin eskisi benzer biçimde etkinlik göstermesi umut ediliyor” dedi.


Ulyukaev, Türkiye ile yatırım ortaklık komisyonunun çalışmalarının durdurulmasının Türk Akımı ve Akkuyu benzer biçimde büyük projelerin gerçekleştirilmesi ile bağlantılı olmadığının altını çizdi. Ulyukaev, “Bu Gazprom ve Rosatom’un işi. Hükümetin kararnamesi onların çalışmalarını durdurduğu anlamına gelmiyor. Bu projeler hükümetin kararnamesine bağlı olan bir kararla dondurulmuyor, onların ileride iyi mi çalışacağı kendilerine bağlı. Hükümet onları durdurmadı” dedi.


Rusya Devlet Başkanı’nın imzaladığı kararnamede Türk Akımı ve Akkuyu projelerinden bahsedilmiyor ve bu projelerin gerçekleştirilmesine bir engelleme getirileceği de belirtilmiyor. Fakat Türkiye ile ticari ve ekonomik ortaklık komisyonunun emekleri durduruldu.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durdurulmayacak!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder