Sur’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı deklare edildi. İlçede bulunan Gazi Caddesi ve Dört Ayaklı Minare’nin bulunmuş olduğu sokakta bugün Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için anma programı düzenlenecekti.


Sur Kaymakamlığı’ndan meydana getirilen açıklamada şu şekilde denildi:


“Son günlerde ilçemiz merkez mahallelerinde yoğunlaşan bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacı ile ilçemizde bulunan toplam 15 mahallemizin 6′sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Cenk) ve Gazi Caddesinde 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 05.00 itibari ile ikinci bir emre kadar kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı duyuru edilmiştir. Yurttaşlarımızın söz mevzusu yasağa riayet etmeleri kendi mal ve can güvenliklerinin temin edilmesi adına ehemmiyet arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım’da Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonrasında öldürülmüştü. Diyarbakır Barosu, dün yapmış olduğu açıklamada, bugün Elçi’nin öldürülmüş olduğu sokakta anma programı düzenleyeceğini açıklamıştı.


CİHAN


Haber Kaynağı: Sözcü



Sur’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder