Piyasalarda IŞİD etkisi!

Rusya Müdafa Bakanlığı’nın Türkiye’yi IŞİD ile ilişkilendiren iddialarının peşinden TL’deki iyimserlik sona ererken; satışlarla karşılaşan BIST-100 endeksi de gün içindeki kazançlarını geri vererek eksiye geçti. Peşinden piyasalarda kayıpların hızlanmasında beklentilerden daha güçlü gelen ABD verileri etkili oldu.


Rusya Müdafa Bakanlığı, ellerinde petrol tankerlerinin Türkiye-Suriye sınırından geçtiğini gösteren uydudan çekilmiş fotoğraflar bulunduğunu ve gelecek hafta Türkiye’nin İslam Devleti’ne yardım ettiğine dair enformasyon sunacaklarını deklare etti.


Rusya’nın açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı ve ailesinin İslam Devleti’nin petrol ticareti işinin içinde olduğuna dair iddialar da yer aldı.


Açıklamaların öncesinde 2.88′in altında işlem gören ve hafta süresince gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi bir performans gösteren dolar/TL 2.8930′a kadar terfi etti. Dolar/TL saat 1618′de 2.8891/2.8900 seviyesinde işlem görüyor.


Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Rusya’nın iddiaları piyasadaki iyimserliği azalttı. İddialar oldukça ciddi ve kişilere de suçlamalar getiriyor. Hafta başından beri görülen iyimserlik bu açıklamalarla ciddi azaldı” dedi.


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Piyasalarda IŞİD etkisi!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder