Ferrari’nin son canavarı F12TDF’nin Stoğu 1 ayda tükendi

Meşhur İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari’nin son modeli ve önceki modelleri F12 Berlinetta ve LaFerrari adlı vasıta modellerinden esin alınarak geliştirilen F12 Tour de France modeli 799 tane olarak sınırı olan sayıda üretilmesine ve 360 Bin Dolar fiyat etiketiyle satışa çıkmasına karşın tüm stoğu 1 ayda tükendi.


Webtekno’nun yer verdiği habere nazaran 7 ileri çift kavramalı şanzımana haiz 6.3 litrelik 769 beygir V12 motorundan güç alan F12TDF aracı 8.900rpm tork üretimine haiz. 340km hıza çıkabilen otomobil 0’dan 100km hıza 2.9sn’de, 0’dan 200km’ye ise 7.9sn’de çıkabiliyor.


Fren mesafesi olarak 100km hızda 30.5m benzer biçimde oldukça başarıya ulaşmış bir değere haiz olan vasıta 200km hızda ise 121m fren mesafesine haiz. Oldukça şık bir tasarıma ve yarış otobillerinden özenilerek hazırlanan bir kokpite haiz vasıta yüksek fiyatına karşın satışının başlaması üstünden bir ay bile geçmeden stoğu tüketilerek bir üstün dereceli da kırmış oldu.


Ferrari yetkililerinden meydana getirilen izahat nazaran Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük bisiklet yarış organizasyonu olan Fransa Bisiklet Turu’nun orijinal adı Tour de France’dan adını alan aracın başka bir üretimi olmayacak.


Vasıta Resmi Tanıtım Videosu; https://www.youtube.com/watch?v=miMiuPQAnhU

Görsel; Ferrari


Haber Kaynağı: Sözcü



Ferrari’nin son canavarı F12TDF’nin Stoğu 1 ayda tükendi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder