CHP heyeti Silivri’de

BAŞAK KAYA/ANKARA

Erdem Gül, “Bizim derdimiz demokrasi ve hukuk” derken Can Dündar, “Dışarıda buyruk altında olmaktansa, içeride olmak onurdur” mesajını gönderdi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile milletvekilleri Muharrem Adam, Kadim Durmaz, Kemal Zeybek ve Hüseyin Yıldız Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecileri ziyaret etti. CHP’li heyeti Cumhuriyet Gazetesi’nden Can Dündar ve Erdem Gül ile Nokta Dergisi’nden Murat Çapan ve Cevheri Itimat ile görüştü.


TECRİTE DÖNÜŞÜYOR

Gül ve Dündar kitap okuyabiliyorlar, mektup yazabiliyorlar fakat bilgisayar kullanamıyorlar. En mühim sorunları ise üç kişilik odalarda yalnız kalmaları. Havalandırmaya da tek başlarına çıkartılıyorlar. CHP heyeti Cezaevi Müdürlüğü’ne tecritin son bulması için lüzumlu girişimlerin yapılmasını istedi.


Dündar ve Gül, “Morallerimiz oldukça iyi. Dik durmaya devam edeceğiz. Biz işimizi yaptık. Gazetecilik yaptık. Bunun haricinde hiçbir şey yapmadık.  Maalesef hukukun kuvveti değil kuvvetin hukuku devrede” mesajı yolladılar.


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Adam görüşme sonrası yapmış olduğu açıklamada ‘’Bir kurguyla insanoğlu Silivri’ye gönderilmeye başlandı. AKP eskiden cemaatle beraber yaptıklarını şimdi kendi yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bedelini ödeyecekler’ dedi. Bunu söylediği hepimiz şimdi cezaevinde. Tehditler yargı tarafınca buyruk benzer biçimde algılanıyor.  Anayasal kabahat işleniyor. Cumhurbaşkanı ve AKP açıkça yargıya müdahale ediyor. Dün bu hukuksuzlukları yapanlar ülkeden kaçmak zorunda kaldılar. Bugün bu hukuksuzlukları yapanlar da kaçmak zorunda kalacaklar’’ dedi.


Haber Kaynağı: Sözcü



CHP heyeti Silivri’de
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder