Olumsuz okul iklimi okul terklerini artırıyor

CSG City Security Group, Bahçeşehir Üniversitesi ve Edirne İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü ortaklık ile düzenlenen Güvenli Okul Konferansı, Edirne Tecim ve Endüstri Odası Konuşma Salonunda gerçekleşti.


Edirne İl Ulusal Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın konuşmasıyla süregelen konuşma, Türkiye’de ilk kez Güvenli Okul Projesi uygulamasını hayata geçiren CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Güvenli Okul Akademisi Başkanı Osman Öztürk’ün sunumu ile devam etti.


HER 4 VELİDEN 3’Ü OKUL GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİ


Edirne’de bulunan okul müdürlerinin katılmış olduğu konferansta sunum ve konuşma icra eden Öztürk; “Yarınlarımızın en büyük gücü ve umudu çocuklarımıza hak ve özgürlüklerinin korunduğu, kabahat ve şiddetten zarar görmedikleri, barışçıl ve mutlu insanların yaşamış olduğu bir dünyanın bırakılması tüm insanlığın ortak vazife ve sorumluluğudur. Her 4 veliden 3’ü (%73) evladı okulda olduğu saatlerde güvenliğinden endişelenmektedir. Devletimizde, eğitim çağındaki ortalama 18 milyon çocuğun güvenli bir okul ortamında eğitimlerini sürdürebilmelerine yönelik olarak hazırlamış olduğumuz “Güvenli Okul Projesi”nin ehemmiyet ve kıymeti ortaya çıkmaktadır. Okullar ve çevresinde oluşabilecek güvenlik risk ve tehlikesinin önlenmesinde kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışılmasının yanında; okul, talebe, aile ve cemiyet işbirliğinin sağlanmasının önemi tartışılmazdır.” dedi.


“OKULUN KİMLİĞİNİ OKUL İKLİMİ OLUŞTURUR”


Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Çağla Garipağaoğlu okul iklimi süreçlerini aktarırken, “Okul iklimi; okula kimliğini kazandıran, okul paydaşları tarafınca direkt ya da dolaylı olarak algılanan ve onların motivasyonu ile davranışlarını etkileyeceği varsayılan ölçülebilir tüm özellikler kümesidir.” dedi.


Okul ikliminin pozitif olmaması durumunda tatminsizlik duyan öğretmen ve öğrenciler okula gelmeme, okuldan uzaklaşma, okulu terk etme, fizyolojik ve zihinsel sağlığını yitirme, şikayetlerinin artması ve benzer tutumlar takınabileceğini belirten Çağla Garipağaoğlu, bu yüzden, sağlıksız ve negatif ikliminin bulunmuş olduğu bir ortamda güvenli okuldan söz etmenin mümkün olamayacağını söylemiş oldu.


Güvenli Okul Konferansı, Keşan’da da yapılmış oldu. Keşan Bahçeşehir Koleji, Güvenli Okul Konferansına ev sahipliği yapmış oldu.


Keşan Bahçeşehir Kolejinde gerçekleşen Güvenli Okul Konferansı ise Keşan İlçe Ulusal Eğitim Müdürü İlker Eraslan’ın konuşmasıyla başladı ve Güvenli Okul Akademisi Başkanı Osman Öztürk’ün sunumu ile devam etti.


“BİR OKULUN YAPILMASI, BİR HAPİSHANENİN KAPATILMASI DEMEKTİR”


CSG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, Victor Hugo’nun “Bir Okulun Yapılması, Bir Hapishanenin Kapanması Anlama gelir” sözü ile Güvenli Okulların önemini vurgulayarak sunumuna başladı. Güvenlik sorunlarının başlamasının ilk nedenlerden birinin öğrencilerin Okulu Asması ile başladığını belirten Öztürk; gençlerin okulu asmaktan alıkoymak için okulların ve paydaşların önlemler alması icap ettiğinin altını çizdi.


Keşan Güvenli Okul Konferansı, Yrd.Doç.Dr. Çağla Garipağaoğlu’nun sunumu ile son buldu.


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Olumsuz okul iklimi okul terklerini artırıyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder