Almanya, Esad’la işbirliği yapmayacak

Alman Müdafa Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorff, Almanya’nın IŞİD ile savaşım kapsamında Esad güçlerinin kontrolünde bir işbirliğine karşı bulunduğunu deklare etti. Flosdoeff, “Şu anda Esad ile ortaklık olmayacak. İşbirliği, Esad güçlerinin kontrolünde de olmayacak” ifadelerini kullandı. N-tv.de’nin bildirdiğine nazaran, Flosdorff Suriye’nin devlet yapısının tamamen dağılmasına izin verilmemesi icap ettiğini söylemiş oldu.


ALMANYA’YA IŞİD’LE MÜCADELENİN BEDELİ 134 MİLYON


Ayrıca, Almanya’nın Fransa’nın isteği üstüne IŞİD ile savaşım kapsamında bölgeye göndereceği personel ve ekipmanın maliyetinin 134 milyon Euro’yu bulacağı belirtiliyor. Spiegel Online’ın bildirdiğine gore, Müdafa Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafınca hükümete sunulan maliyet hesabında masrafların 2016 yılı için 134 milyon Euro olacağı öngörülüyor. Hükümetin parlamentoya sunmuş olacağı tezkerenin 31 Aralık 2016 evveliyatına kadar yetki talebi sözkonusu.  DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Almanya, Esad’la işbirliği yapmayacak
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder