İstanbul Bayrampaşa’da bomba patladı! Metro seferleri durdu! (Son Dakika / Son Durum)

İstanbul’da metroda patlama meydana geldi. Vali Şahin Bayrampaşa metrosunda meydana gelen patlama ile ilgili olarak izahat yapmış oldu ve 1 vatandaşın yaralandını  beyan etti. Yol kenarına bırakılmış parça tesirli bombanın patlama sesi öteki semtlerden de duyulduğu öğrenildi. Patlama sonrası metro seferleri durduruldu ve bölgeye oldukça sayıda ambulans yönlendirildi. Metro seferlerinin durudurulması da İstanbul’da pek oldukça yerde trafiğin kitlenmesine yol açtı!


PATLAMANIN DETAYLARI


İstanbul Valisi Vasip Şahin mevzuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, patlamanın saat 17.15 sıralarında Bayrampaşa Kadife Kavşağın’da meydana geldiğini, 1 vatandaşın da yaralandığını beyan etti. Patlamanın niçin kaynakladığı hemen hemen bilinmediğini belirten Şahin, tüm ihtimallerin üstünde durulduğunu da söylemiş oldu.


Bayrampaşa’daki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.


Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere nazaran Bayrampaşa’daki patlamaya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü civarlarındaki caddeye bırakılan eşeysel belli olmayan bir patlayıcı sebep oldu.


Patlama sonrası bölgedeki bir vasıta içersinde bulunan yurttaş aracın camının patlaması sebebiyle gözünün kenarından, yoldan geçen başka bir yurttaş ise bacağından yaralandı.


Her iki yaralı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Vaka yerine sevk edilen TEM Şube Müdürlüğü ve bomba imha ekipleri patlamayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki ekiplere yönelik olduğu düşünülüyor. Polisin hedef sıralamasında terör örgütü PKK ve DHKP-C var. Öte taraftan patlama anında şoke olan 4 vatandaşın da çevredeki sıhhat kuruluşlarına götürülmüş olduğu öğrenildi.


METRO SEFERLERİ TEK HAT ÜZERİNDEN YAPILIYOR


Patlama dolayısıyla metro seferleri tek hat üstünden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.


BELEDİYE BAŞKANI AYDINER: 5 KİŞİ YARALANDI


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner patlamaya bariyerlerin önüne bırakılan bir bombanın niçin bulunduğunu deklare etti. Belediye Başkanı Aydıner, Güvenlik Müdürlüğü’nden almış olduğu bilgiye nazaran beş kişinin yaralandığını söylemiş oldu.


Mevzuyla ilgili toplumsal medya kullanıcıları bazı tweetler attı. İşte o tweetler;


 


 


Haber Kaynağı: Sözcü



İstanbul Bayrampaşa’da bomba patladı! Metro seferleri durdu! (Son Dakika / Son Durum)
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder