Fransa´da 3 cami kapatıldı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tarafınca meydana getirilen açıklamada, Köktencilik dinci terör endişesi ile Fransa’da alınan tedbirlerden dolayı son yedi gün içinde 3 caminin kapatma sonucu alındığını beyan etti.


Bakan Cazeneuve düzenlemiş olduğu basın toplantısında Paris’teki muhteşem halin peşinden alınan tedbirler içinde kapatma kararının bulunduğunu ve Seine et Marne caminin “köktencilik söylem yaymış olduğu” nedeni öne sürülerek kapatıldığını deklare etti.


Ek olarak 22 kişiye yurt dışı yasağının getirildiğini, 9 kişinin de ev hapsinde tutulduğunu belirtti.  Bakan Cazeneuve, camide ve cami yöneticilerinin evlerinde meydana getirilen aramalarda bir tabancanın ele geçirildiğini ve tabanca sahibinin de gözaltına alındığını beyan etti. İçişleri Bakanı Cazeneuve, geçen hafta da Lyon ve Gennevilliers şehirlerinde aynı gerekçeyle 2 caminin kapatıldığını belirtti. Paris’teki terör saldırılarının ertesi günü 14 Kasım tarihinde duyuru edilen olağan üstü hal dahilinde, Fransa’da 2 bin 235 noktada operasyon yapıldığını ifade eden, Cazeneuve, operasyonlarda 232 kişinin de gözaltına alındığını deklare etti.


Haber Kaynağı: Sözcü



Fransa´da 3 cami kapatıldı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder