Davutoğlu TÜSİAD’da konuştu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nde konuştu. Davutoğlu 1 Kasım’da meydana gelen genel seçimlerini değerlendirdi ve hükümet olarak söyledikleri vaaatleri yerine getireceklerini beyan etti. Davutoğlu ek olarak, Rusya ile yaşanmış olan gerilimi ve AB ülkeleri ile vize muafiyeti benzer biçimde mevzulara da değindi.


TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarına değinip, “Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Güvenilir olunuz bizlere oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bizlere karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın” dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuştu. 1 Kasım seçim sonuçlarına değinen Başbakan Davutoğlu, “Dünyanın ve ülkemizin son aşama eleştiri bir süreçten geçmiş olduğu bir aşamada, gururla ifade etmek isterim ki Türkiye 1 Kasım seçimleri ile demokrasi ve demokratik olgunluğunu göstermesi bağlamında dünyaya örnek teşkil eden bir netice elde etmiştir. Tam da bu aşamada son aşama doğru bir zamanlama ile bir Yüksek İstişare Konseyi’nde yalnız iş dünyamızın değil, ülkemizin de genel meselelerini ele almak bağlamında mühim bir girişime öncülük ediyorsunuz. Eleştiri bir aşamadayız. Dünya şu anda iki mühim kriz kaynağının kıskacı altında. Birincisi, küresel ekonomik politik alandaki hala tam olarak denetim altına alınamayan kriz, diğeri ise Türkiye’nin çevresinde yoğunlaşan jeopolitik krizler ve fay hatları. Bizim her zamankinden daha da fazla bir araya gelmek, istişare etmek ve ülkemizin potansiyelini gözden geçirmek benzer biçimde bir sorumluluğumuz var” dedi.


KİMSE, YÜZDE 49 BUÇUK YÜZDE 50 BUÇUK KARŞITLIĞINA DAYALI KUTUPLAŞTIRICI BİR SİYASETİ ÖNÜMÜZE KOYMASIN


Atılan her adımda ülkemizin geleceğini düşüneceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Bu şekilde eleştiri bir evrede eğer bir halk yüzde 85 katılım ile fevç fevç sandıklara gitmişse; Bundan daha büyük bir güç deposu yoktur. Vesayete karşı omuz omuza durma sorumluluğumuz var. Yüzde 49 buçuk oy aldık. Önümüzdeki 4 yıl için size istikrarı vaat edebiliyoruz. Güvenilir olunuz bizlere oy versin vermesin yüzde yüzün 78 milyonun hükümeti olarak hareket edeceğiz. En aykırı görüşlerle bizlere karşı çıkmış olsa dahi her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse, yüzde 49 buçuk yüzde 50 buçuk karşıtlığına dayalı kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın. Biz yüzde 49 buçuk ve yüzde 50 buçuku da aynı seviyede kıymetli görüyoruz. Attığımız her adımda ülkemizin geleceğini düşüneceğiz” diye konuştu.


AB-TÜRKİYE VİZE MUAFİYETİ


Rusya ile mühim ve eleştiri bir sürece girdik fakat öteki taraftan Avrupa Birliği ile bir bahar havasına girdik. 11 yıl sontra Türkiye ile AB içinde toplantı yapılması mühim bir adımdır. Bu önemin yalnız sığınmacılar mevzusunda bulunduğunu kimse düşünmesin. Türkiye Avrupa kıtasının içinden, bir avrupa halkıdır. Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz ilk kez yapısal bir zemin kazanmıştır. Vize muafiyeti en geç Ekim ayında hayata geçecek. Müşteci problemi olmasaydı da vize muhafiyeti kararlaştırılmıştı. Türkiye Avrupa Birliği projeleri yep yeni bir ufka doğru aşama kaydediyor.


GERİLEN RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ


Avrupa Birliği ile son aşama verimli bir hale girmişken Rusya ile istemediğimiz bir krizin içine girdik. Rusya ile ilişkiler ne kadar önemliyse sınır güvenliği de o denli önemlidir. Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak dirimsel bir görevdir. Sınır güvenliğimiz ulusal meselemizdir, pazarlık yapamayız. Hedef Rusya Federasyonu, yer Türkiye-Rusya sınırı değil. Türkie için sarf edilen iddialar akılla izanla izaf edilir benzer biçimde değil. Türkiye DAEŞ’i sınırımızdan uzaklaştırmak için yoğun çaba içinde. Rusya’daki dostlarımıza sesleniyorm gelin tüm sorunları masada çözelim. Ekonomik yaptırımlarla ilişkilerin doğasını bozmayın. Bir ülkeyi cezalandırmak için o ülkenin iş adamlarını cezalandırmak internasyonal hukuk kurallarına sığmaz. İhracat kalemleri için tedbirler düşündük, kim zarar görürse telafi edecek tedbirleimiz hazırdır. Türkiye’ye yatırım icra eden kim olursa olsun Türk yatırımcı benzer biçimde olacaktır.


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Davutoğlu TÜSİAD’da konuştu!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder