Davutoğlu: Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş sebze ve meyvelerimizi geri çekeriz

 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargolara karşı telafi edici önlemler alacaklarını deklare etti.


KKTC ziyareti esnasında Habertürk televizyonuna konuşan Ahmet Davutoğlu, ihracatçılar ve turizmciler için alacakları tedbirleri yakında kamuoyuyla paylaşacağını söylemiş oldu. Davutoğlu, bunlar içinde alınacak ilk önlemlerden birinin Rus gümrüklerinde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekmek olacağını beyan etti. Davutoğlu, bu tarz şeyleri başka pazarlara sevk etmeye çalışacaklarını dile getirdi.


Davutoğlu, “Türk yaş sebze için pazar sıkıntısı yok. Başka yere de satar. Bunun tedbirlerini alırız. Türkiye’nin coğrafyasında olan bir ülkenin kapısı kapanmaz. Tüm milletimiz sakin bir halde bunu takip etsin.” dedi.


“AMBARGOLAR TERS TEPER”


Rusya’nın, iki tarafın da zararına olacak suçlamalar ve ambargolar duyuru etmek yerine masaya oturma yoluna gitmesini umduklarını belirten Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın kazan-kazan anlayışını ‘yitik-yitik’a doğru tırmandırdığını beyan etti.


Ekonomik ambargoları ‘ters tepen bir tabanca’ olarak nitelendiren Davutoğlu. “Hedef alan tarafı da zarara sokar.” dedi.


Davutoğlu, bu süreçte fevri tepki göstermeyeceklerini ve hissi davranmayacaklarını, karşı tarafla aynı şekilde mukabele edip söylem savaşına girmeyeceklerini altını çizdi.


İhracatçıların hiçbir şekilde paniğe kapılmamasını isteyen Davutoğlu, afet durumlarında olduğu benzer biçimde zarar görenlere devlet yardımlarının gündeme gelebileceğini kaydetti.


Davutoğlu, turizmcilere başka nerelerde alan açabileceklerini de değerlendireceklerini ekledi.


“MİLLETMİZİ FEDAKARLIK GÖSTERMEYE HAZIR BİR MİLLETTİR”


Rusya’nın Türkiye’ye sattığı doğalgazı kesmesi ihtimalinin sorulması üstüne Ahmet Davutoğlu, “Enerji alanında olacaksa zarar karşılıklı olacak.” dedi ve Rusya’nın bu yola tevessül edeceğini düşünmediğini dile getirdi. Davutoğlu, gene de Enerji Bakanlığı’na değişik alternatifler üstünde emek verme talimatı verdiğini kaydetti.


“Ilk olarak Rusya’nın bu şekilde bir adım atmamasını temenni ederim. Muhtemelen bu şekilde bir gelişme olmaz.” diyen Davutoğlu, bazı Erzurumluların ‘Gerekirse tezek yakarız fakat sınırlarımızı çiğnetmeyiz’ söylediğini aktardı ve “Olursa bizim milletimiz vatanı ve onuru için lüzumlu fedakarlıkları göstermeye hazır bir millettir.” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, o seviyeye gelmeden Rusya ile ilişkilerin rayına oturacağını umut ettiğini dile getirdi.


“BENİM İÇİN ŞANSSIZ BİR TABLO”


Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmaya gittiği sırada patlak veren krizi ise “Benim için şanssız bir tablo. Suriye savaşının tesirleri bağlamında savaşla başladık.” ifadelerini kullandı.


VAATLER NE ZAMAN GERÇEK OLACAK?


Verdiğimiz her vaadi ilk 3 ayda gerçekleştirmeyi planlıyorum. Şeffaflık, siyasal etik benzer biçimde reformların yasaları aslına bakarsan hazır durumda. Hükümet programını Meclis’e okuduk. İleriki günlerde de kamuoyuna çıkıp, “şu şu vaatler şu vakit, bu vaatler bu vakit olacak” diye açıklayacağım.


Haber Kaynağı: Sözcü



Davutoğlu: Rusya gümrüklerinde bekleyen yaş sebze ve meyvelerimizi geri çekeriz
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder