Baykal: İşler tam tersine döndü

Baykal, istikrar var, kalkınma var, gezim hızla gelişiyor, işte G-20 ülkeleri toplantıları Antalya’da yapılmış oldu, büyük bir propaganda oldu derken aniden işler tam tersine döndü” dedi.


CHP Kemer İlçe Örgütü’nün olağan genel kurulu Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılmış oldu. Genel kurula, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de katıldı. Genel kurulda konuşan Deniz Baykal, ülkede iktidar partisi de dahil kimsenin mutlu olmadığını söylemiş oldu.


‘EN AĞIR BEDELİ ANTALYA ÖDÜYOR’


Rusya ile yaşanmış olan tayyare krizine de değinen Deniz Baykal, şu şekilde dedi:


“İşte bir tayyare düşürüldü. Vay tayyare düşürdük, iyi mi yaptık, vay bundan sonrasında ne olur, bunun arkasında ne yatıyor falan sorular ortaya çıkıyor. Şimdi Türkiye o şekilde bir noktada ki, içine girdiğimiz Ortadoğu manzarası ve Ortadoğu manzarasının giderek Türkiye’yi daha hedefe koyan, Türkiye’yi giderek daha tehlikeli istikametlere sürükleyen baskılar yaratıyor olması, giderek bu sürecin bir parçası haline Türkiye’nin kaçınılmaz olarak dönüşmeye başlamış olması, tüm ülkemize ağır karşılık ödetiyor. Kabul etmeliyiz ki en ağır bedeli de Antalya olarak biz ödüyoruz. Doğrusu aniden o şekilde bir tablonun içine girdik ki istikrar var, kalkınma var, gezim hızla gelişiyor, işte G-20 ülkeleri toplantıları Antalya’da yapılmış oldu, büyük bir propaganda oldu derken aniden işler tam tersine döndü. Şimdi oldukça ağır bir gezim darbesiyle karşı karşıyayız. Büyük yatırımcıların oldukça ciddi krizlere girmekte olduğu, iptallerin yaygınlaştığı ve gezim işletmecilerinin artık Kredi Güvence Fonu’ndan birbiri ardına büyük firmalar dahil yardım talep etmek zorunda kaldıkları anlatılır hale geldi. Turizmin yanında sebze ve meyve sektörü, tarımsal üretim, ihracat sektörü fazlaca ciddi bir darbe yedi. Hadi, Kredi Güvence Fonu ile turizmcilerin geçici tedbirler almaları mümkün fakat üreticiler ve ihracatçılar için bu şekilde bir talih da yok. Oldukça ağır bir kriz yaşanıyor.”


‘YUNAN UÇAKLARINI NEDEN DÜŞÜRMÜYORSUN?’


Genel kurulda konuşan Milletvekili Mustafa Akaydın da Rusya ile yaşanmış olan tayyare kriziyle ilgili durumun fazlaca vahim bulunduğunu kaydetti. Yaşanmış olan krizin Antalya ekonomisine 6.5 milyar dolar zarara niçin olacağını korumak için çaba sarfeden Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krizle ilgili açıklamalarını eleştirdi. Akaydın, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları bende şaşkınlık uyandırıyor. Bir yerde diyor ki ‘uçağı biz düşürdük, daima da düşürürüz’, diğer taraftan da ‘iyi mi özür dilerim’in yollarını arıyor. Bunun en açık örneği ‘Rus uçağı bulunduğunu bilseydik düşürmezdik’ demesi. O vakit niye direniyorsun? ‘Rus uçağı bulunduğunu bilseydik düşürmezdik’ demek ayıplı bir siyasal yaklaşımdır. O vakit şunun hesabını merak ederler; Ege adalarının üstünde sık sık hava tacizleri yaşanmaktadır. O vakit Yunan uçaklarını niçin düşürmüyorsun?” diye konuştu. DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Baykal: İşler tam tersine döndü
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder