ADP verileri beklentilerin üzerinde

ABD’de ADP tarafınca açıklanan verilere nazaran, özel sektör istihdamı Kasım ayında 217,000 ile beklentilerin üstünde artış kaydetti.


Reuters anketine katılan ekonomistler, ABD Ulusal İstihdam Raporu’nun 190,000 kişilik istihdam oluştuğunu göstermesini bekliyordu.


Daha ilkin Ekim ayı için 182,000 olarak açıklanan hususi istihdam artışı 196,000′e yukarı yönlü revize edildi.


Yalnız hususi sektörün yarattığı istihdamı ölçen ADP verisi, hususi ve kamu sektörü istihdamını yansıtan resmi ABD ziraat dışı istihdam verisinden birkaç gün ilkin açıklanıyor.


TARIM DIŞI VERİMLİLİK BEKLENTİLERE PARALEL GELDİ


ABD’de bu senenin üçüncü çeyreğinde ziraat dışı verimlilikteki artış beklentiler doğrultusunda yüzde 1.6′dan yüzde 2.2′ye revize edildi.


Enflasyonun ve kâr baskılarının bir göstergesi olan ve Fed’in yakından takip etmiş olduğu birim işgücü maliyetinde üçüncü çeyrek için daha ilkin yüzde 1.4 artış olarak açıklanan veri ise yüzde 1.8 artışa revize edildi.


Reuters anketine katılan ekonomistler, üçüncü çeyrekte verimlilikte artışın yüzde 2.2′ye revize edilmesini, işgücü maliyetindeki artışın ise yüzde 1.1′e gerilemesini bekliyorlardı.


Haber Kaynağı: Sözcü



ADP verileri beklentilerin üzerinde
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder