ABD:Elimizde kanıt var

Düşürülen Rus cenk uçağının sınırı ihlal ettiğine ilişkin ABD’nin elinde kanıtların olduğu açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Basın Direktörü Elizabeth Trudeau, başkent Washington’da yapmış olduğu günlük basın toplantısında, Rus cenk uçağının, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiğine ilişkin ellerinde kanıtlar bulunduğunu duyurdu. Trudeau, bir sual üstüne yapmış olduğu açıklamada, “Türkiye’nin sağlamış olduğu ve bizim kendi kaynaklarımızın edinmiş olduğu mevcut bilgiler, Rus uçağının Türk hava sahasını işgal ettiğini gösteriyor. Hem de, Türklerin Rus pilotu bir fazlaca kez uyardıklarını ve cevap alamadıklarını da biliyoruz” dedi.



ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Türkiye’nin topraklarını ve hava sahasını müdafa hakkını desteklediklerini vurgulayan Trudeau, Türkiye ile Rusya’nın mevzu hakkında diyalog kurmasını ve gerilimi düşürmelerini istediklerini söylemiş oldu.


ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, John Kerry’nin de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bu mevzuda görüştüklerine değinen Trudeau, “Mühim olan gerilimin düşürülmesi ve diyalog kurulması . Hem ABD olarak biz hem de NATO, Rusya’nın Türk hava sahasını ihlalleri hakkında endişelerini dile getirdi. NATO müttefikimiz Türkiye’nin egemenlik hakkını destekliyoruz” dedi.


TAHİR ELÇİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI


Trudeau, ek olarak Sur’daki çatışmada ölen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için büyük üzüntü duyduklarını ve ailesine başsağlığı dilediklerini de söylemiş oldu. Trudeau, “Kendisi, sulh ve onur içinde yaşamak isteyen tüm Türkler için bir şampiyondu. Ailesine ve dostlarına, iki polisin de ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu korkulu suçun faillerinin yakalanması için süratli ve saydam bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu. (DHA)


Haber Kaynağı: Sözcü



ABD:Elimizde kanıt var
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder