Paris’te taksici grevi hayatı felç etti


Fransa’nın başkenti Paris’te bin 500 taksi şoförü, taşımacılık hizmeti veren şoförlü Gezim Aracı VTC’yi ve mobil uygulamalar üstünden kendileriyle rekabet eden Uber’i protesto etmek için sokağa döküldü. Taksiciler sabah altıda süregelen eylemler ile kara ulaşımını engelledi.


Porte Maillot meydanı grevci taksilerce bloke edildi. Meydan Çevik Kuvvet polislerince kordon altına alınarak tüm giriş çıkışlar denetim altına alındı. Meydan çevre yoluna açılarak Paris çıkışlarının yapıldığı ve Bilinmeyen Asker (Arc de Triomphe) anıtına ve Chamsee Elyse’ye 500 metre uzakta bulunuyor.


Charles de Gaulle ve Orly Havaalanları, Iktisat Bakanlığının önü taksilerce kapatıldı. Yolcular valizleri ile metro ve otobüs arayışına girdi.


Grevcilere destek olmak için çevre illerden olmasıyla birlikte Belçika, İspanya, İtalya’dan da taksiler eyleme katıldı.


Sabah erken saatlerde bir grup grevci çevre yolunda lastik yakarak yolu kapattı.19 şahıs göz altına alındı.


Taksicilerin Porte Maillot Meydanındaki eylemleri devam ediyor.


BAŞBAKAN ŞİDDET OLAYLARINI KINADI: KABUL EDİLEMEZ


Başbakan Manuel Valls bu sabah meydana gelen sertlik vakalarını kınadı ve “sertlik kabul edilemez, hiçbir niçin sertliği haklı çıkaramaz dedi.


Başbakanı Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Ulaştırma Alain Vidal bir grup taksici temsilcisini başbakanlıkta kabul etti.


Aynı saatlerde bir grup işbırakımı icra eden taksi şoförü Başbakanlığa yürümek istedi. Çevik Kuvvet polisleri ile yaşanmış olan arbede sonrasında grup Fransa Ulusal marşı söyleyerek ve Fransa bayrağını öperek tepki gösterdi. Bir grupta yaşanmış olan arbedede görüntü almaya çalışan gazetecileri hedef aldı.


Uber, akıllı telefonlara yüklenebilen uygulamasıyla, istekli vasıta sahiplerini yolcularla buluşturarak daha uygun fiyatlarla taksicilik hizmeti sunuyor.


Uber Amerikan menşeli ve taksilerden %40 ucuza yolcuları taşıyor. Dolayısı ile yoğun bir halde kullanılıyor. Bir başka sorun ise mart ayından itibaren taksiler havaalanına belirlenecek ücret haricinde ücret alamayacaklar. Fransa’da taksiler üç kişiden fazla satın alan alamıyor. Dördüncü şahıs fazladan tutara doğal olarak. Bir başka mevzu da Fransa’da taksiler koyduğunuz her bagaj için ücret alıyor. Mart ayında yürürlüğe konması kabul edilen düzenleme ile artık dördüncü kişiden fazladan ücret ve bagajlar içinde ücret talep edilemeyecek.


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Paris’te taksici grevi hayatı felç etti
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder