Ulaşım sorunundan bıkan öğrenci okula atla gidip geliyor


İlk zamanlarda atla gidip gelmenin daha uygun bulunduğunu düşünen talebe, “Benzinden kurtulalım dedik şimdi de yem parası yok.” diyerek sitem ediyor.


KKTC’de toplu taşımada yaşanmış olan sıkıntılar yolcuları değişik alternatiflere yöneltiyor. Ülkede otobüs ve minibüs seferlerinin seyrek olması, hususi aracı olmayanları mağdur ediyor. Mağdurların kimi çözümü otostop çekmekle bulurken kimileri de değişik yollara başvuruyor. Başkent Lefkoşa’da Lefkoşa Türk Lisesi’nde okuyan Kamil Karahüseyin, toplu taşıma araçlarının seyrek gelmesi yüzünden sık sık okula geç kalmış olduğu için çareyi okula atla gidip gelmekte bulmuş.


Otobüsün, evlerine yakın bir yerde geçmediğini ifade eden Karahüseyin, “Servis otuz dakikada bir geçiyor. Otobüse binmek için Haspolat Çemberi’ne gitmem gerekiyor. Otobüsü kaçırıyorum. Kaçıra kaçıra noksan günlerim doluyor (devamsızlığım artıyor). Ikimiz de kendi aramızda bu şekilde bir çözüm bulduk.” dedi.


Şehrin ortasında atla okula gidip geldiği esnada insanların kendisine garip baktığını ifade eden Karahüseyin, “Kimileri düşünceli kimileri de düşüncesiz… Yoldan çekilmemiz için boru (korna) çalıyorlar. Kimisi de kızıyor. Bu şekilde olmamalı…” diye dert yandı.


“BENZİNDEN KURTULALIM DEDİK YEM PARASI ÇIKTI”


Ailesi hayvancılıkla meşgul olan Kamil Karahüseyin, Ayın 20’sinde ödenmesi ihtiyaç duyulan süt paraları vardı. Ayın 29’u oldu hala ödenmedi. Hayvanlar aç kaldı. Benzinden kurtulalım dedik şimdi de yem parası yok.” diyerek sitem etti. Lise öğrencisine bazen atlı arkadaşları da birlikte rol alıyor.


CİHAN


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Ulaşım sorunundan bıkan öğrenci okula atla gidip geliyor
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder