KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri`nin Kıbrıs özel danışmanı Eide ile görüştü.


Ali Ruhluel Lefkoşa, 28 Ocak (DHA) – KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri`nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile bir araya geldi. Görüşmenin peşinden basına izahat icra eden Eide, Kıbrıs`taki sürecin liderler tarafınca sürdürülen bir süreç bulunduğunu altını çizdi.


Eide, internasyonal toplumun Kıbrıs`taki gelişmelere karşı ilgisi ve desteğinin, daha ilkin asla olmadığı kadar fazla bulunduğunu söylemiş oldu. Eide internasyonal toplumun gerek çözümün finansmanı gerekse öteki boyutları mevzusunda düşüncelerinin ifade edilmeye başladığının altını çizerek, yarın New York ve Davos`un peşinden Kıbrıs`ta liderlerin tekrardan bir araya geleceğini hatırlattı.


`ANLAŞMA METNİ İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA GEREKİR`

Yarınki görüşmede liderlerin ileriki aylardaki görüşmelerinin iyi mi planlanacağını göreceklerini belirten Özel Danışman, bazı azca sayıdaki mevzunun üstünde anlaşılması icap ettiğini, her iki tarafın onayına sunulacak bir antak kalma metninin ortaya çıkması içinse birçok engel yaratan mevzunun üstünde yoğun çalışılması icap ettiğini kaydetti. Espen Barth Eide, yarınki görüşmeden ne beklediği mevzusundaki soruya da “Güvenlik Konseyi ve Davos`ta olanların bir araya getirilmesi şeklinde olacak ve ben de, liderlerden, benim ve ekibimin gelecek aylar için kendilerine iyi mi bir destek organize edebileceğimiz mevzusunda önerilerini bekliyor olacağım` şeklinde yanıt verdi.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri`nin Kıbrıs özel danışmanı Eide ile görüştü.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder