Davutoğlu: Ağırlığımızı koyduk gerekirse yine koyarız


Başbakan Ahmet Davutoğlu Cenevre görüşmelerinde PYD’nin yer almayacak olmasına ilişkin, “PYD’nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse gene koyarız. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a belgelerle PYD ve PKK’nın Türkiye’deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik” dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü’nde meydana getirilen Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cenevre görüşmelerinde PYD’nin yer almayacak olmasına ilişkin Davutoğlu, “ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile açıkça görüştük. Elimizdeki tüm belgelerle iyi mi bir PYD ve PKK’nın Türkiye’deki terör faaliyetlerini kanalize ettiklerini gösterttik. Bu mevzuda Türkiye’nin kaygılarını anladıklarını beyan etti. Esasen anlamamış olsalardı herhalde PYD’nin masaya çağrı edilmesi için ABD değişik bir tutum alırdı. Fazlaca net ifade ettim Suriyeli Kürtler olmadan masa kurulmaz. Araplar, Türkmenler olmalı fakat terör unsurları olmamalı dedik. PYD’nin bu sürece katılmaması için ağırlığımızı koyduk. Gerekirse gene koyarız” diye konuştu.


İLGİLİ HABER

Haber Kaynağı: Sözcü



Davutoğlu: Ağırlığımızı koyduk gerekirse yine koyarız
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder