Google’ın yapay zekası insanı yendi


Bilişim şirketi Google’a ilişik Londra merkezli suni zeka şirketi DeepMind’ın geliştirdiği AlphaGo yazılımı strateji oyunu Go’da ilk kez ustalaşmış bir oyuncuyu yendi.


Suni zeka mevzusunda oldukça ilerlemiş şirketlerden birisi olan Google, 2014 senesinde bünyesine katmış olduğu DeepMind mühendislerinin 20 senedir devam eden bir araştırmayı tamamlamasını kutlamak adına ufak bir şov yapmış oldu. Bu şov için hususi olarak programlanmış bir suni zekaya ortalama 2500 yıl ilkin keşfedilmiş olan Go oyununu öğreten Google mühendisleri, yarattıkları bu suni zekayı Go oyununun internasyonal turnuvalarında birçok kez birincilik kazanmış olan Fan Hui ile karşı karşıya getirdiler.


Bir kez Dünya, 3 kez de Avrupa şampiyonu olmuş olan Fan Hui, Google’ın “AlphaGo” isminde olan suni zekasıyla toplamda 5 oyun oynadı. Oynanılan 5 oyunun hepsini kazanmayı başaran AlphaGo, Google’ın DeepMind’ı satın almakla doğru bir iş yaptığını kanıtladı ve bunun yanı sıra suni zekaların insanları aşabilmeye başladığını da gösterdi. Google tarafınca düzenlenen bu etkinlikten yalnız 1 gün ilkin tesadüfen kendi suni zeka ekibi hakkında birkaç söylemde bulunan Mark Zuckerberg, bu söylemlerinin peşinden Feysbuk ekibinin yarattığı ve Go oyununda ustalaşan suni zekayı da tanıtmıştı.


Haber Kaynağı: Sözcü



Google’ın yapay zekası insanı yendi
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder